Zoete aardappelsoep ala Anique

 

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
IMG_0896.jpg

Soep, ik heb het heel lang niet echt lekker gevonden en nog steeds sta ik niet te springen als ik hoor dat ik dit te eten krijg. Gelukkig worden we tegenwoordig steeds creatiever op het gebied van soep, of misschien is dat alleen mijn omgeving. In ieder geval, ik had twee weken geleden in een gezonde bui drie zoete aardappelen gekocht maar ik kwam er maar niet aan toe om deze klaar te maken. En toen ik gisteravond me niet zo lekker voelde keek ik eens rond in de keuken en zag ik ze liggen. Eens kijken op internet of je er een soep van zou kunnen maken en jawel! Nou hou ik mij nooit echt precies aan een recept dus vandaar dat ik mijn variant vandaag met jullie deel. Deze soep vind ik, wonderbaarlijk, wel heel erg lekker en lijkt zelfs een beetje op pompoen soep. Tevens een soep die ik ook wel naar binnen weet te werken!

Ingrediënten

 • 2 grote zoete aardappels
 • 1 rode ui
 • 1 sjalotje
 • 3 of 4 teentjes knoflook
 • 1 liter bouillon (kip is het lekkerst maar groente kan ook)
 • Groente die je nog over hebt *
 • Paar druppels hete saus
 • Zout en peper naar smaak
 • Chilivlokken *
 • Zatar *

* De chilivlokken en Zatar kan je naar eigen behoefte toevoegen, als jij denkt dat andere kruiden lekkerder zijn of als je deze ingrediënten niet hebt experimenteer er vooral op los!

Keukengerei:

 • Grote pan
 • Staafmixer

Was en schil de aardappels en snij ze daarna in ongeveer gelijke blokjes. Pel de de rode uit, het sjalotje en de knoflook en snij deze in kleine stukjes. Fruit deze vervolgens aan in de pan met wat plantaardige olie. Ik gebruikte hiervoor kokosolie.

Voeg daarna de zoete aardappels en de bouillon toe. Als je wilt kan je dan ook de groente erbij gooien, doe dit vooral op gevoel waarvan je denkt dat het wel of niet lekker samen is. Ik deed er nog een lente-uitje doorheen.

Laat dit nu ongeveer 15 minuten koken op een halfhoog vuur met de deksel op de pan. Roer dit af en toe wat om. Doe nu een paar druppels hete saus, zout, peper, Zatar en chilivlokken er door heen en roer het nog een keer goed door.

Mix het daarna met de staafmixer tot alles goed gemengd is. Eventueel kan je nog wat van de laatst genoemde producten toevoegen en anders: Eet smakelijk!

Invriezen kan en anders kan je de soep ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren. Heel makkelijk om dus op zondag te maken zodat je de rest van de week een kom soep kan eten wanneer je wilt!
Laten jullie weten wat jullie er van vonden?

Liefs,

Anique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *