Weekly winners 6

Favoriete nummer – Touching You Again

Er kwam niet gelijk een nummer in mijn hoofd waarvan ik dacht: “Oh, ja die heb ik echt grijs gedraaid de afgelopen week”. Maar toen ik door mijn afspeellijst van maart 2017 ging bedacht ik me dat dit wel het nummer is waar ik altijd net wat vrolijker van werd, wat harder van ging fietsen en waar ik net iets vaker naar luisterde.

Favoriete moment – Mama ophalen van vakantie

Mijn lieve mama was, terecht, even een weekje met vakantie. Mijn familie aan mams kant woont in Dubai dus die ging ze even een weekje bezoeken. We hebben het prima met zijn drieen en af en toe vieren gered maar is toch altijd wel fijn als je je moeder dan weer kan ophalen van Schiphol. En ik vind stiekem elke gelegenheid leuk om weer op Schiphol te komen, ik hou van de dynamiek die daar is.

Spannendste moment – Voor het eerst stemmen

Ik was van jongs af aan wel altijd een soort van bezig met politiek maar nu ik wist dat ik moest gaan stemmen ben ik me er echt in gaan verdiepen. Ik riep al snel wat ik ging stemmen maar toen woensdag 15 maart aanbrak vond ik het ineens toch wel heel spannend. Aan de ene kant dacht ik ach wat maakt mijn stem nou weer uit? Maar als iedereen dat denkt kan je geen democratie opbouwen en niet werken aan de toekomst. Daarom heb ik wel vol trots het envelopje in de bus geduwd, misschien niet mijn beste foto maar wel een memorabel moment.

Grootste twijfelmoment – Wat moet ik stemmen?!

En tja, ik zei het al. Ik riep al snel wat ik ging stemmen. Ik ben vrij eerlijk, zowel online als offline dus ik zeg maar gewoon mijn struggle hier. Het zou Partij van de Dieren worden, want ik denk dat hun kijk op het milieu juist is. Ook willen zij het Finse schoolbeleid invoeren; universitair geschoolde docenten. Maar toen las ik dat ze én geprobeerd hebben samen te werken met de 50plus partij (waar ik érg tegen ben) en terug wilden naar de gulden. Ik weet dat het laatste niet kan maar ik begon opeens heel erg te twijfelen aan mijn stem. Is dat wat ik wil? Toen is het ongeveer een maand GroenLinks geweest. Tot de laatste dag, ik ging nog eens nadenken. Wat is nu voor mijn gevoel de partij die echt iets doet aan de dingen die ik belangrijk vind? Juist, de partij van de dieren. En ja, ik heb op een vrouw gestemd maar het was niet Thieme.

Zijn jullie tevreden met de uitslag van jullie gekozen partij? En hoe was jullie week?
Liefs,

Anique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *