Walibi Holland

IMG-20140708-WA00202Alweer twee weken geleden sinds mijn laatste post. Duizendmaal sorry, ik was weer eens veelste druk met.. Ja met wat, niets doen denk ik? Nee dat is niet waar! Want drie weken geleden was ik samen met een paar van mijn oude collega’s van de Hema naar Walibi geweest. De dag zelf was erg nat, maar de dag is zeker niet in het water gevallen ;). Er was een actie bij de, drie keer raden haha, Hema waardoor we voor een tientje minder het park in konden. Omdat ik er niet meer werk vond ik het wel weer erg leuk om met de groep te zijn waar ik altijd mee werkte.

In alle vroegte, om 9 uur, verzamelde er een paar op het station en ging de rest met de auto waar we af gingen reizen naar het verre  Biddinghuizen. Twee uur verder, al best wel een beetje nat door de regen maar nog steeds vol enthousiasme sloten we aan in de rij. Eenmaal in het park gingen we gelijk de Xpress platform 13 in, die sinds de laatste keer dat de meeste van ons daar waren geweest, toch wel heel erg veranderd was. Het was opeens 5 minuten langer lopen, en het was ook niet bepaald goed voor je hart zo vaak zijn we geschrokken. Eenmaal in het karretje was de rit niet heel spannend dus gingen we snel verder. De El Condor was toen aan de beurt, al was het toch een klein uurtje wachten. Op het gebied van achtbanen ben ik een beetje een vreemde vogel; In de rij heb ik geen last van zenuwen of iets dergelijks, bij nieuwe attracties kan ik mezelf nog wel wat stress aanpraten maar over het algemeen valt dit mee. Dan komt het moment dat we er bijna inzitten, of zelfs al vast zitten en dan is het zo dat ik het toch niet meer zo leuk vind als ik dacht. Omdat een achtbaan eerst altijd wat spanning opbouwt is dat altijd hetzelfde bij mij, dan zeg ik tegen ongeveer iedereen die het wilt horen hoe stom ik achtbanen eigenlijk vind, dat het kut is en nog meer van dit soort teksten. En dan begint de achtbaan echt te rijden en kijk ik of boos of ontzettend blij. Meestal boos want dan vind ik toch niks aan de achtbaan en ben ik boos op mezelf dat ik me zo aanstelde. Maar er zijn ook foto’s genomen waar ik met een grote smile en met mijn handen in de lucht sta. De kwaliteit van deze foto’s zijn niet zo heel goed, want ze zijn van het beeldscherm genomen maar voor de mensen die geïnteresseerd zijn, ze staan onderaan deze post.

En toen kwam dus de Goliath, voor de mensen die nog nooit naar Walibi zijn geweest, hier is een link. En ook hier kwam mijn achtbanen ”ritueel”, geheel in stijl met en een boze blik maar ook een héeele vrolijke foto. Verder zijn zo’n schommelend schip en een soort arm een van mijn favoriete attracties, omdat je daar echt van die leuke kriebels mee krijgt in je buik haha. Nadat we gegeten hadden gingen twee vriendinnetjes en ik samen in de bank, want de rest die dachten dat ze misselijk zouden worden.
Een aantal attracties later kwam toen de speed of sound. Ik heb drie of vier jaar geleden met mezelf afgesproken dat ik hier never nooit in zou gaan, en ik heb nooit echt moeite gehad om me aan die afspraak te houden. Tot ik zo iets had van als ik de Goliath niet eng, saai, vind waarom zou dit dan eng zijn? Dus sloot ik aan in de rij, terwijl ik mezelf in gedachte toch wel echt gek aan het maken was. Voor de mensen die echt niet weten wat de speed of sound is; Een achtbaan waarbij het karretje omhoog wordt getrokken, waarna ze je los laten en je vervolgens weer terug gaat alleen dan achteruit. Klinkt niet heel eng, zo ziet het er wel uit. Geloof me. Maar ook nu was het weer hetzelfde wijsje als altijd, alleen vond ik deze achtbaan zo niet leuk dat ook de foto erg boos is geworden. Ik vond het begin me een partij spannend maar vanaf het moment dat we los gelaten werden heb ik alleen maar boos gekeken en gezeten is dit het nou?! Daarna gingen we nog twee keer achter elkaar in de boomstammen en de ”wildwaterbaan”, want we dachten we zijn nu toch al nat door alle regen haha. IMG-20140708-WA00352  Om 6 uur werd ons vriendelijk toch dringend verzocht het park te verlaten, wat wij erg jammer vonden. Omdat het eten in het park niet echt heel smakelijk was besloten we om ons nog te verzadigen in de KFC in Utrecht.
Ondanks de regen, lange wachtrijen, het feit dat ik twee vesten nodig had om warm te worden en te blijven, en de iets wat lange reis heb ik echt een hele leuke dag gehad.  Dankjewel voor deze leuke dag Gloria, Senna, Feline, Danique & Joelle! ♥

 

Liefs,

Anique

IMG-20140708-WA0032
Goliath, rechts boven.
IMG-20140708-WA00062
Boomstammen, vooraan.

0 gedachten over “Walibi Holland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *