SOON: Utrecht Urban Trail

Hardloopwedstrijden zijn meestal niet voor mij weggelegd, al vind ik het wel heel leuk om te doen! De sfeer is uniek, de mensen sportief en het gevoel dat je krijgt als je over de finish krijgt is ongelooflijk. Helaas ben ik niet de snelste en werken mijn knieën niet altijd zoals die van een 19-jarige zou moeten werken. Toch nam ik me voor me om dit jaar toch ( ̶w̶e̶e̶r̶) meer te gaan hardlopen en mee te doen aan wedstrijden. Want juist de wedstrijden motiveren je om te gaan hardlopen.

Vorig jaar had ik me samen met mijn vader ingeschreven voor de Utrecht Culture Run. De wedstrijd was toen rond eind augustus en ik was nog niet op vakantie geweest dus boekte ik samen met mijn vriend toch nog een last-minute vakantie. Ik kwam dus die zaterdag om 4 uur s nachts thuis van het vliegen en had rond 9 uur zondagochtend weer moeten opstaan om 10km te gaan hardlopen. Dat trok ik helaas niet maar mijn vader is toen wel geweest en die was echt enthousiast. Je loopt langs alle mooie, bekende én onbekende plekjes van Utrecht.

Een ander soort versie is de Urban Trail wedstrijd, wat het verschil precies is ben ik nog niet achter maar hier is de after movie van de Urban Trail Rotterdam. Ziet er tof uit toch? Op de site staat: “Er is geen wedstrijdelement en daarom ook geen tijdregistratie met wedstrijduitslag. Bij het concept van de Urban Trail draait het om de ervaring van het stedelijke parcours. Geniet dus vooral van het unieke parcours met de bijzondere locaties die je passeert”. Dit maakt het dus ook voor de mindere lopers een geschikte wedstrijd om toch aan je kilometers te komen.

Je loopt door gebouwen, kleine steegjes, bruggen, noem maar op. Ah als ik het filmpje zo zie wordt ik al helemaal enthousiast! Zo rennen door mijn favoriete stad, yes please! Wordt het zwaar? Ja! Gaat het de moeite waard worden? Ik denk het wel!

De Utrecht Trail Run is op 17 april 2017 en kost €25 maar dan krijg je na de wedstrijd ook een welverdiend ontbijtje. Meer info? Kijk op www.utrechturbantrail.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *