Recept: Quinoa salade met zalm

Tussen het leren van de examens door toch even een kleine blogpost! Toen ik maandag aan het leren was voor mijn examens had ik best wat tijd, dus besloot ik die dag dat ik die week elke dag het avondeten zou maken. Dat was makkelijker voor mijn moeder, en ik had wat afleiding van het leren. Win-win situatie dus!

Quinoa salade met zalm

Nou ben ik de laatste tijd wat meer aan het kijken van wat is gezond, maar ook lekker natuurlijk. Nou ben ik een echte zalm-freak. Ik vind zalm heerlijk, zou het elke dag wel kunnen eten. Ik ging de zalm nu dus grillen in de oven. Om toch bij het gezonde te blijven dacht ik, ik maak er een salade bij. En ook kocht ik Quinoa, een soort graansoort maar het is geen graan.
Ik zou hier even een link naar de wikipedia site zetten: Quinoa.

Nou dit ziet er best lekker uit toch? Ik zal jullie vertellen wat je nodig hebt! Dit gerecht is voor 4 personen.


– 300 gram zalm
– 1 courgette
– 2 handen veldsla*
– 2 handen rauwe spinaziebladen*
– 1 hand wasabi rucola*
– ong. 15 snacktomaatjes
– 1 pak quinoa

* Ik zeg een hand of twee handen, dit komt omdat ik dit eigenlijk meer op gevoel doe dan met hoeveel gram enzovoort. 

Bereiding: 

Volg voor het maken van de quinoa de aanwijzingen op het pak op. Wel goed schoonmaken van te voren! Ik vind het erg lekker om tijdens het koken van de quinoa een blokje bouillon erbij te doen, dit kan groente of runderbouillon zijn. Ook is het erg lekker voor de smaak om er een halve ui, gesneden in blokjes, en twee teentjes knoflook mee te koken. Doe dan de zalm in een schaal in de oven en smeer het stuk in met olijfolie, zout, peper en wat tijm. Zet dit nu voor ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden, maar hou het wel in de gaten want elke oven is anders en je wilt niet hebben dat je zalm aanbakt. De courgette kan je het beste met een kaasschaaf tot dunne plakjes schaven, en dit vervolgens in een pan met wat olijfolie bakken tot ze een beetje bruin worden. Doe ondertussen de spinazie, veldsla en rucola in een schaal en snij de tomaatjes doormidden en leg er ongeveer 5 in de salade. Giet de quinoa af en leg dit op de salade. Over de quinoa maak je een soort bedje van courgette en op de courgette leg je je stuk zalm. Leg om het mooi te maken de overige tomaatjes als rondje om de salade.

Het is een heerlijk zomers gerecht, perfect voor warme zomeravonden!
Hebben jullie quinoa al wel eens geprobeerd, zo ja wat vond je ervan? En ben je van plan om dit ook te gaan maken? Als je het gemaakt heb laat vooral een berichtje achter wat je er van vond!

 Liefs Anique

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *