NIEUW! Studentenrecepten week 1

Ik woon nu al weer bijna een maandje op kamers, wat is dat snel gegaan zeg! Ik vind het nog steeds harstikke chill, Tilburg bevalt ook nog prima en alles is nu al zelfs een beetje gewend. Ik heb me zelfs ingeschreven voor een studentenvereniging, heb een sportschoolabonnement en ken een heleboel straten dus je kunt wel zeggen dat ik mijn plekje aan het vinden ben! Nu moet ik natuurlijk ook qua eten voor mezelf zorgen, en dat is nog best een dingetje. Ik wil natuurlijk zo gezond, zo goedkoop en zo lekker mogelijk eten maar dat gaat niet altijd even goed. Omdat ik denk (weet) dat ik niet de enige ben leek het me wel erg leuk als nieuw rubriekje! Een soort my life in food haha! Zo deel ik een keer per week met jullie wat ik gegeten heb, zodat jullie ook weer nieuwe recepten krijgen! Delen jullie dan ook jullie recepten weer met mij? Dat is nog eens een win-win situatie! Nou, laat ik maar gelijk beginnen met mijn vorige week!
Ik kwam pas later met het idee om met deze serie te beginnen dus voor deze week moeten jullie het doen met receptfoto’s van andere sites, excuses! 

MAANDAG – Risotto:
Maandag at ik risotto samen met mijn huisgenootjes, waar ik (gelukkig) zelf 0 moeite voor hoefde te doen. Op de site van Allerhande staan een hele hoop recepten, klik hier, maar wil jij het gewoon goedkoop houden koop dan gewoon zo’n standaard risotto-pak. Gooi er dan wel een extra courgette in, om nog iets van groente binnen te krijgen.

DINSDAG – Nacho’s 

Ik had met een vriendinnetje afgesproken om samen te gaan eten en vol goede moed om gezond te gaan eten liepen we richting de Albert Heijn. Pasta ging het worden, met extra veel groente.. Tot we de nacho’s zagen en dat zag er toch een partij lekker uit. We besloten dat we vanaf woensdag gezond zouden doen, écht. We hadden zelf geen recept voor de nacho’s maar we hebben het als volgt gemaakt:
2 PERSONEN
Ingrediënten: 

 • 300 gram gehakt
 • 1 paprika
 • 1 zak nacho’s (cheese!!)
 • Een zakje geraspte kaas
 • Een blikje kidneybonen 
 • Potje salsasaus
 • Potje crème fraîche
 • Potje guacamole

Extra benodigdheden:
Ovenschaal
Koekenpan
Oven
Instructies:
Braad het gehakt in de koekenpan en doe hier de in stukjes gesneden paprika en de kidneybonen bij. Wacht tot het vlees niet meer rood en gooi het dan in ovenschaal. Leg hier de nacho’s overheen en bestrooi, rijkelijk, met kaas. Doe de ovenschaal in een voorverwarmde oven, ongeveer op 200 graden, en wacht tot de kaas is gesmolten. Haal de schaal eruit en doe de sauzen erover heen en voilà, een heerlijke schaal met nacho’s. Ook lekker zonder gehakt, maar dan is het meer een snack. Plus je kunt nog wat doen met de overblijfselen, zie donderdag.

WOENSDAG – Paella

Ik heb hier weer niet zelf voor hoeven koken, want ik at bij een klasgenootje. Hij houdt blijkbaar nogal van paella, en terecht want hij kon het erg lekker maken! Zeker als je met genoeg mensen eet hoeft dit helemaal niet duur te zijn! Omdat ik zijn gerecht niet weet heb ik ook hier weer een aantal recepten gevonden op internet, klik hier of hier.

DONDERDAG – Wraps

Eten gooi je niet weg, zeker niet als je op een klein budget leeft! Daarom kan je het gehakt wat je van je nacho’s over hebt gewoon weer gebruiken voor bijvoorbeeld wraps. Koop wat sla, tomaat en mozzarella erbij en klaar is kees! Easy as that. Gewoon even opwarmen in de magnetron, wraps opwarmen zoals op de verpakking staat en de salade klaarmaken.

MAANDAG – Spaghetti

Ook vandaag at ik samen met een huisgenootje, en we wilden weer gezond eten. Beide houden we ook gezond en lekker dus met dat in ons achterhoofd liepen we naar de supermarkt. Toen we terug kwamen hadden we ons toch aardig aan ons voornemen gehouden, namelijk een gezonde spaghetti.
Ingrediënten: 

 • Spaghetti
 • Courgette
 • Maiskolf (Makkelijkste is degene die je in de magnetron kan doen)
 • Sla
 • Mozzarella
 • Tomaat
 • 300 gram gehakt
 • Ui

Benodigdheden:
Pan om de spaghetti in te koken
Koekenpan
Instructies:
Zet een pan met water op en wacht tot dit aan de kook komt. Doe het gehakt in de koekenpan en zorg dat dit half gaar is, en snij ondertussen de courgette en uitjes. Voeg deze bij het gehakt en wacht tot alles gaar is. Als het water kookt stop dan de spaghetti erin en zet de timer op ongeveer 8/10 minuten. Doe de maiskolf(ven) in de magnetron en maak ondertussen de salade. Giet de spaghetti af, haal de koekenpan van het vuur en haal de mais uit de magnetron. Eet smakelijk!

DINSDAG – Falafel 

En weer werd er voor me gekookt, toch redelijk luxe allemaal. Ik at dinsdag voor het eerst falafel, maar helaas is dat voor mij niet voor herhaling vatbaar. Ik vind het te droog en mis toch echt het vlees zoals shoarma op mijn broodje. Maar ach, ieder zo zijn smaak! Recept vind je hier! Knoflooksaus is hierbij wel écht een pre om het wat minder droog te maken.

WOENSDAG – Kliekjes! 

Ik had nog eten over van maandag, oftewel de spaghetti. Even opwarmen en weer een maaltijd, cheap! 🙂 Ook had ik nog een tomaat en mozzarella over dus die heb ik gebruikt voor een kleine caprese salade.

En zo ben ik alweer 1,5 week verder, en ik ben nog niet gestorven van te weinig, ongezond of vet eten. Ook met kosten gaat het best goed, zeker als je samen eet. Hebben jullie deze week nog bijzondere dingen gegeten? Deel het vooral want sharing is caring!

Liefs,

0 gedachten over “NIEUW! Studentenrecepten week 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *