my life as anique #4 & #5: Bijkletsen, verjaardagen en nieuwe familieleden ontmoeten

fotocollage-erstellen.net-meine_collage (1)

Hoi lieve lezers, het is weer even geleden dat ik wat gepost heb hé. Dat is niet helemaal gepland gegaan, en ik wil jullie graag, voor zo ver het kan, uitleggen wat en waarom. Maar eerst krijgen jullie gewoon een kort verslag van alle andere, wel leuke, dingen die ik in de afgelopen twee weken heb gedaan! 🙂 Komt die hoor.

IMG-20141005-WA0006IMG-20141005-WA0009IMG-20141005-WA0007
Twee weken geleden op maandag is het moment waar ik moet beginnen met schrijven, alleen is er zoveel gebeurd in deze twee weken dat ik werkelijk waar geen idee heb van wat ik dan precies gedaan heb. Wat ik wel nog weet is de dinsdag, donderdag, zaterdag, en de zondag van die week. Die dinsdag at ik Sushi in a Bowl. Dat is, letterlijk, sushi in een bakje. Dit is eigenlijk gewoon de luie versie van sushi, maar het blijft nog steeds ontzettend lekker. 🙂

IMG-20140926-WA0004IMG-20141005-WA0003

Donderdag ging ik uit in Tilburg! Waarom dan Tilburg zullen jullie nu wel denken, nou dat is omdat J. studeert in deze oh zo zuidelijk gelegen stad.  Samen met J. stapte ik om iets over 9 in de trein richting het zuiden, klaar voor een leuke avond. Terwijl ik in de trein nog rustig mijn huiswerk voor de volgende dag maakte, kwamen we een uurtje later in J’s kamer, gingen we rond 12 uur de stad in en rond 4 uur vonden we het wel weer tijd om weer terug te keren. Na een dikke drie uur slaap (gaaap!), was het de wekker die ons wekte omdat we beide naar college moesten. Omdat die van mij niet verplicht was, ja drie keer raden, dacht ik dat ik best één les mocht missen. Bij J. was het een ander verhaal, die mocht van mij niet eens naar school. Uiteindelijk was ik rond 1 uur thuis, waar ik de rest van mijn dag Gossip Girl heb gekeken en geslapen heb. S’avonds ging ik nog met twee vrienden film kijken en ik mocht kiezen dus werd het ’10 things I hate about you’. Hij viel bij (boer) J. & M. niet in de smaak, maar ik vond het weer hartstikke leuk om de film voor de tiende keer te kijken haha.

E_t-vaantje-reeuwijk alksjdlks

De volgende dag was een hele dubbele dag. Die dag namen we afscheid van een heel mooi persoon, maar daar vertel ik zo meer over. Het vrolijke gedeelte was dan weer dat we de verjaardag van mijn zusje gingen vieren want die werd de volgende dag alweer 14 jaar! Ik gaf haar als cadeautje kaartjes voor de nieuwe documentaire over One Direction. Dat is dus waar wij 11 oktober te vinden zijn! Het was een hele fijne avond met familie en vrienden. S’avonds ging ik nog naar Utrecht met T. voor nog een leuke avond! Omdat de volgende dag dus M. jarig was gingen we met ’t gezin uiteten, waar ik overigens écht heerlijk heb gegeten. Ik had als voorgerecht Tonijn met sesamzaad en soyasaus, als hoofdgerecht gebraden runderstaartstuk met uienchutney en knoflookboter en als nagerecht deelde ik met M. een heerlijk stuk chocoladetaart! Dat was een hele lekkere afsluiter van de eerste week, op naar de tweede week!

IMG-20141005-WA0004IMG-20141005-WA0001
Vanwege omstandigheden ging ik de hele week niet naar school. Wel heb ik wat andere dingen gedaan, die zorgde voor iets van afleiding. Ik heb namelijk al heel lang geleden afgesproken om mijn neef uit Canada te ontmoeten op 1 oktober. Omdat zijn nicht twee jaar geleden al een keer was geweest, wilde hij ons nu ook graag komen opzoeken. In eerste instantie vond ik het best wel spannend, wat nou als we elkaar helemaal niet verstaan of als we elkaar nou niet echt mogen? Al deze zorgen waren echt voor niks, vanaf het eerste moment voelde hij echt als familie. Het was echt alsof we hem al jaren kende. Samen met mijn moeder en zusje, en later neefje en nicht hebben we hem Utrecht laten zien. Waar hij eerst Amsterdam ontzettend mooi vond, staat Utrecht bij hem nu toch op nummer 1. 🙂 S’avonds kwam die bij ons shoarma eten, en leerde die mijn daddy kennen. Nadat we hem weer naar Amsterdam, terug naar zijn vrienden, gebracht hadden lag ik om 1 uur eindelijk in mijn bed.
Snapchat-20141002102037sdlfjsdlkfj
Donderdag ging ik naar het Leidens Ontzet, samen met wat vrienden. Voor de mensen die zich afvragen wat dat is; dat is een groot feest in Leiden wat te maken heeft met de geschiedenis. Tachtig jarige oorlog etc. Ik zou er graag meer over vertellen, maar omdat ik weet dat het jullie waarschijnlijk niet zo heel veel boeit hou ik het hierbij haha. Tegenwoordig is het eigenlijk samen te vatten als Bier, Drukte & Gezelligheid. We gingen uiteindelijk met de nachttrein terug naar Utrecht, wat zo’n 1,5 tot 2 uur duurde omdat we vanaf Leiden ook nog langs Schiphol en Amsterdam moesten. Maar dat weet ik ook alleen maar omdat ik dat gehoord heb, ik heb namelijk de hele treinreis geslapen haha.
Toen ik vrijdag eindelijk wakker was heb ik heerlijk met de Linda.Meiden en een broodje brie in de zon gezeten tot ik zag dat mijn zusje aan het kranten lopen was. Ondanks de staat waarin mijn lichaam en mijn geest zich bevonden, heb ik toch geholpen. S’avonds kwam mijn BFF B. en hebben we de hele avond gekletst voor het kampvuur en ook nog gezellig The Voice gekeken.

Omdat ik vrijdag mijn vader had laten beloven dat als het zaterdag ook lekker weer zou zijn we zouden gaan barbecueën, was dat ook precies wat we gedaan hebben. Het is waarschijnlijk de laatste barbecue van dit jaar, dus ik heb er extra van genoten. S’avonds ging ik nog naar J. samen met M. & M. ( haha M&M 😉 ) en hebben we ‘The silence of the lambs’ gekeken. Ik wou deze film altijd wel zien, want ik hoorde de titel zo vaak terug komen in Amerikaanse series en films. Maar werkelijk waar, ik vond het niet leuk. Ik kan zelf namelijk echt niet tegen horror, en er waren wat dingen bij die mij toch flink het idee gaven dat we wel horror aan het kijken waren. Ik zou niet zeggen wat en hoe, maar laat ik het zo zeggen als ik er nu aan terug denk draait mijn maag zich serieus om.

En zo zijn we alweer beland bij vandaag. Vandaag eet ik weer Sushi in a bowl, en ga ik mijn dag afsluiten met een leuke film.
In eerste instantie dacht ik dat er echt niks gebeurd is in deze twee weken maar toch zijn er best wat leuke dingen waar ik op terug kan kijken! Hoe waren jullie twee weken? En hadden jullie wel eens van het Leidens ontzet gehoord? Voor de uitleg waarom ik zo lang niets gepost heb, lees vooral verder. Zo niet, dan wens ik je nog een heel fijn weekend en ik spreek jullie als het goed is heel snel weer!

Liefs,

Anique

 Oké, sommige van mijn lezers weten het wel en andere niet. April dit jaar kreeg mijn oma te horen dat zij ongeneselijk ziek was. Uiteindelijk is het zo gelopen dat de laatste weken wij als familie heel veel met haar zijn geweest en vorige week woensdag is zij helaas overleden. Dat is de reden dat ik de afgelopen weken niet gepost heb, maar vanaf nu probeer ik mijn best te doen om zo regelmatig mogelijk te blijven schrijven en heb ik zelfs een nieuwe post om het goed te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *