My life as Anique #3: Keelonsteking, films & damloop by night

Het verslag van mijn eerste damloop lees je hier! Dat, én hoe de rest van mijn week was.

IMG_3272

Mijn week begon goed, met 1 uurtje les. Nadeel was dat ik 3 uur daarvoor aan het reizen was maar ach. Allemaal heel fijn dus, tot ik maandag avond tijdens mijn rondje hardlopen toch wel heel erg het gevoel had dat ik iets te weinig zuurstof had. Nou is ademhalen tijdens het hardlopen al iets waar ik echt aandacht aan moet besteden, nu was het dus helemaal een hel. Eenmaal thuis was mijn keel echt ontzettend dik, en dit bleef zo tot vrijdagmiddag. Een dikke keel samen met hoesten, schorre stem en pijn bij slikken is inderdaad een keelontsteking.

 Snapchat-20140915115230

Huiswerken in de trein & een appeltje, van boer J, voor de dorst! 🙂

Best wel balen was dat dus, maar nu ik dit schrijf gaat het allemaal al weer beter. Soms nog wat hoesten, en af en toe is mijn stem opeens wat schor. Hierdoor heb ik wel weer veel films en series gekeken. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik wel weer op een nieuw idee kwam voor een post, namelijk; Have you seen it & Have you heard it? Super leuk dat ik nu weer wat nieuws heb om me op te richten. Het is iets wat precies past voor bij mijn studie, niet te veel werk maar wel iets wat ik heel leuk vind! Ook heb ik me ingeschreven om in april samen met B. naar Londen te gaan. Yessss, dat lijkt me nou echt super leuk. Ik hoor 1 oktober of we mogen gaan dus het wordt nog even spannend.

IMG-20140917-WA0000 Snapchat-20140917022742

This is us, de documentaire van One Direction keek ik samen met mijn (ook) zieke zusje & een “From where I Stand” samen met mijn beste vriendje Skip

Dat is dus wat ik van maandag tot vrijdag gedaan heb, niet echt interessant dus. Vrijdag ging het s’middags iets beter, en ik was al weer tijden niet in Utrecht geweest dus er zat maar 1 ding op. Met mijn mams richting de stad, waar ik later nog met wat vrienden afsprak om wat te gaan drinken. Om 3 uur zat ik op het terras, en om 9 uur kwam ik thuis. Was een leuke middag dus haha, maar ben daarna wel gelijk mijn bed in gegaan. De dag daarna was het zo ver, ik ging mijn eerste 6,5 km lopen.

IMG_3268 Snapchat-20140919055651

Weer wat appeltjes geplukt & een lekker biertje, gebrouwen in Utrecht, samen met P. 

De dag begon redelijk slecht, ik voelde me belabberd en had de dag ervoor te veel gelopen door Utrecht op zoek naar cadeautjes. Het gevolg was dus benen die moe waren en ik hoestte soms zo hard dat ik het gevoel had dat mijn longen het niet lang meer vol zouden houden. Na een bezoekje aan mijn oma, en daarna appel plukken bij wederom boer J, voelde ik me toch wel een stukje beter maar leek het mij het best om toch even te gaan slapen.
En toen was het zo ver, tijd om het neon gele shirtje van de Damloop By Night aan te gaan doen. Ik had het shirtje met roze letters, vrouw hé, en dus besloot ik mijn roze broekje en roze sokken erbij te pakken. Volgens mij zag ’t er mooi uit; opvallend geel, veel roze en een lange blonde paardenstaart. En vergeet dan vooral het rode hoofd wat volgt niet. Maar dat maakt me helemaal niet uit, want: Ik ben trots op mezelf! Hoe stom dat ook klinkt, het is echt zo. Ik dacht dat ik hele kilometers zou moeten wandelen, dat mijn longen me in de steek zouden laten, dat mijn knieën weer vervelend gingen doen, mijn schenen er geen zin meer in hadden of wat dan ook. Maar ik heb het tegendeel bewezen! Ik liep 6,5 kilometer in 47:14 minuten. Natuurlijk is het geen echte toptijd, maar gezien de omstandigheden ( Keelontsteking, benen die moe zijn en noem maar op) ben ik er toch blij mee!! 🙂 🙂

Snapchat-20140920061316 IMG_3275

Een (ordinaire 😉 ) snapchat-selfie voor de wedstrijd & ook nog een met mijn grote held daddy 🙂 

Ik liep deze loop samen met mijn vadertje, die mij heel erg heeft geholpen op de momenten dat ik het toch iets zwaarder had. Ook hielp de sfeer die er hing in Zaandam echt heel erg. Overal aan de kant hadden mensen muziek neer gezet, of waren er bandjes. Ook waren de straten verlicht met lampjes, en vol andere bezienswaardigheden wat het lopen zoveel makkelijker maakte. Ik weet dan ook heel zeker dat ik me voor de volgende damloop by night weer ga inschrijven!

Edit: Deze video heb ik later gevonden, maar is zeker ook het kijken waard:
http://vimeo.com/106980338 

IMG_3273

Geen uitleg nodig toch? Haha 😉

Zondags werd ik wakker met het gevoel dat ik een wel hele zware nacht had gehad, dus ik denk dat mijn lichaam toch wel heel moe was. Na wat huiswerk had ik toch weer energie en trok ik mijn ouders, zusje en oma mee om een stukje te gaan wandelen. Toen we bij een slootje kwamen zei mijn vader dat als ik erover zou springen ik vijf euro zou krijgen. Nou drie keer raden wie er nu vijf euro rijker is, yes it’s me! 🙂

En nu zit ik hier, zondagavond, lekker mijn wekelijkse stukje te schrijven terwijl ik wacht op boer J. & zusje M. om met zijn drieën weer een lekkere appeltaart te gaan maken!
Hoe was jullie week? Heeft een van jullie toevallig ook meegedaan aan de Damloop by night? Zoja, hoe vonden jullie de sfeer en wat was jullie tijd?
En, hebben jullie nog plannen voor volgende week?!

Liefs,

 Anique

0 gedachten over “My life as Anique #3: Keelonsteking, films & damloop by night”

  1. Leuk dat je hebt meegedaan aan de Damloop by Night! Ik heb liep de Damloop op zondag, toen was de sfeer echt super! De Night versie had me ook wel leuk geleken om aan mee te doen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *