My life as Anique #2: Hospiteren, twijfels en prutrace.

fotocollage-erstellen.net-meine_collage
Alle foto’s staan onder aan het bericht, om beter te bekijken 😉

De tweede officiële week is alweer voorbij, en jeetje de tijd vloog. Ik had een hele dubbele week, aan de ene kant heel leuk maar wel met af en toe wat donkere kanten. Laat ik vandaag maar gewoon lekker bij het begin beginnen, oftewel mijn maandag. Na een schooldagje van 10:30-16:15 ging ik met de tram naar Scheveningen om even te liggen en wat te eten. Ik had namelijk s’avonds een hospiteeravond. Jaja, dat was mijn eerste hospiteeravond ooit. Maar zoals ik ook niet bang was om met mijn studie te beginnen had ik ook nu weer geen angst. 🙂

De kamer heb ik uiteindelijk afgezegd, omdat toch de combinatie mensen + plek mij niet zo aanspraken dat ik daar per maand even 400 euro voor wou neerleggen. Wel speelde er een ander soort barrière op; is deze studie wel wat voor mij? Dit komt omdat je op dit moment echt wordt doodgegooid met theorie over hoe je alles moet gaan doen. Je leert om goede planningen te maken, om een goede presentatie te houden, om de goede soort woorden te gebruiken en lastige stukken tekst makkelijk te maken. Dit klinkt heel mooi hoe ik dit nu allemaal zeg, maar dinsdag zag ik dat allemaal nog niet in. Ik vond alles gewoon k*t, voor mijn gevoel was ik helemaal niet bezig met mijn studie. Na wat gesprekjes met vrienden, familie en mijn slb’er ben ik eruit dat ik wel gewoon doorga met mijn studie, maar als ik het over een half jaar nog steeds zo ervaar ik me gewoon maar weer moet inschrijven voor de opleiding leraar geschiedenis, daar mijn P moet gaan halen en dan richting de Universiteit om Geschiedenis te gaan studeren. Maar door mijn twijfels heb ik nog 2 bezichtigingen van kamers laten lopen en dus de kamer van de hospiteeravond opgezegd. Ik had gewoon zo iets van, stel ik ga wel stoppen dan zit ik daar straks nog een jaar in mijn eentje in een kamertje van 4 bij 5. Nha, dan blijf ik nog wel even thuis haha!

Dat is dus hoe mijn dinsdag is verlopen, maar woensdag ging het allemaal al weer wat beter. Ik was om 1 uur uit maar was uiteindelijk pas om half 7 thuis vanwege een presentatie die voorbereid moest worden. Dit was voor het vak; The Cultural Dimension of Europe.  Die donderdag had ik dus die presentatie samen met A, die trouwens ging over the hostility theory between science and church. Oftewel de vijandigheid tussen de kerk en de wetenschap. Ik zelf vind het echt heel erg interessant, en gelukkig hebben we de presentatie gehaald! 🙂 🙂 Na een bezoekje s’avonds aan opa en oma kroop ik op de bank om de eerste aflevering van Expeditie Robinson te kijken. En oh wat was het genieten, want wat is die knap hé die Manuel Broekman.

Op vrijdag trokken mams en ik de stad in, waar we later ook nog met J. & M. afgesproken hadden. We gingen naar de zeeman opzoek naar kleding waarin we naar de prutrace konden. We hadden namelijk een thema; foute fitness. Na een kwartiertje kwamen we alle drie met een neon-shirtje & roze panty de winkel uitgelopen.

step0003
De “before”foto, inclusief een flinke kater. 

S’avonds moest ik oppassen op mijn twee kleine vrienden. We hebben lekker met zijn drieën het klokhuis gekeken, en daarna hebben we ook nog de voice gevolgd. Na een tijdje zaten we in een foto bui, en namen we echt de gekste poses aan met ons gezicht. Op deze manier oppassen vind ik zoveel leuker dan dat je de kinderen in bed dropt en in je eentje de hele tijd op de bank zit. Afgesproken om om 10 uur bij T. te zijn, kwam ik om half 12 aan fietsen. Na het nuttigen van een lekker glas Aperol was het tijd om richting de stad te gaan en de avond te vullen met techno danspasjes. Grapje, want dat kan ik dus even echt niet. Als ik uitga wil ik lekkere meezing muziek, maakt me niet uit of het Engels of Nederlands is, als ik maar kan meebleren.  Dat is ook de reden dat we op het laatst nog naar een shotjes bar gingen waar ik mijn verzameling met gedronken shotjes weer kon uitbrengen. Waar mijn gekste shotje ooit eerst alleen “Sperma” was, kan ik nu vol trots vertellen dat onder andere “wet-pussy” “Orgasme” en “Blow-Job” aan het lijstje zijn toegevoegd. “Blow-job” smaakt trouwens naar banaan, duurde even voordat ik het verband in de naam en de smaak snapte ;).

Half 7 lag ik in mijn bed, en 10 uur was ik klaar wakker omdat vaders een weekendje weg ging met vrienden. Na een lekkere middag gossip girl zocht ik boer J. op om te komen kijken bij zijn werk. Daar was een open dag en kon je je eigen appels plukken. Van die appels heb ik nu net appeltaart gemaakt. Ik lust zelf geen appeltaart maar vind het echt heerlijk om het te maken. Na dat we mijn moeder, zusje en ik lekker sushi hadden gegeten, maakte ik me klaar voor nog een avondje uit in Utrecht. Om 9 uur afgesproken om bij J, de boer die niet echt boer is,  te zijn kwam ik fashionable 20 minuten te laat en waren we uiteindelijk klaar om richting D. te gaan. Hier gingen we indrinken, met spelletjes die voor het eerst niet beginnen met de B en eindingen op oten. Boten, of bussen, is echt mijn favoriete spel, maar gister deden we maar eens gek. Eenmaal in Utrecht hebben we lekker gedanst en gezongen, want we waren in een club met meezing muziek. YES! 🙂

Half 6 mijn bed in en rond 2 uur eruit, want we moesten meedoen met die oh zo gevreesde prutrace. Voor de gene die niet begrijpen wat ik nou bedoel, I’ll explain: De prutrace is een hardloopwedstrijd, die je eigenlijk niet eens wedstrijd mag noemen. Het is dus eigenlijk een loop in de weilanden rond Utrecht, waar je door de sloten heen loopt, door de modder heen kruipt en als leuke afsluiter, baggert door de modder. Klinkt allemaal niet fijn hé? Is het ook niet. Maar de sfeer die er hangt is wel heel leuk, zeker als je met je vriendengroep lekker door de sloten banjert. Met onder andere radslagen, bommetjes en uitglijders belandde ik meerdere keren in de sloot.

Na 1 uur douchen, 1 uur mijn haar uit kammen en een half uur prut uit mijn oren halen kan ik eindelijk zeggen, nog steeds niet helemaal zeker, dat ik toch wel weer schoon ben.  Dus morgen sta ik, helemaal schoon, weer klaar om aan mijn derde week als student te beginnen. Ik ben benieuwd hoe deze week wordt, want deze week staan er weer genoeg dingen op de planning en er zijn genoeg plannen die nu gesmeed worden. Op mijn planning staat onder andere de dam-tot-dam loop. Ik zie er eerlijk gezegd best een klein beetje tegen op, maar ik moet positief blijven.

Wat een drukke week hé? Hoe was jullie week?
Spreek jullie snel weer!
Liefs,

Anique

Processed with VSCOcam with b5 preset  DSC_2465 1410116852290

 IMG-20140914-WA0008  IMG-20140914-WA0017 Snapchat-20140913043910

foto 1  DSC_0573 foto 2

0 gedachten over “My life as Anique #2: Hospiteren, twijfels en prutrace.”

  1. Hé ik heb je gisteren bij de prutrace helemaal niet gezien! Ik deed niet mee, na de omderkoeling van vorig jaar had ik niet zo’n zin meer, maar was wel kijken. Toch een beetje leuk gevonden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *