My life as anique #10 – Stoppen met studie, solliciteren en yes-r.

Deze week zijn er wat dingen veranderd. En uitleg waarom ik hem iets later dan gepland erop heb gezet zie je onder aan het bericht!

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen, ik ben gestopt met mijn studie. Nu ik het zo zeg is het wel echt heel erg definitief, maar dat was het hele uitschrijven op Studielink ook. In de tweede week van de my life as anique serie kon je al lezen dat ik toch wat twijfels had over de studie. Is het wel iets voor mij, maakt dit mij gelukkig en nog heel veel meer van dit soort vragen spookte al een tijdje door mijn hoofd. Lees verder…

Ik ben trouwens echt een gevoelsmens, ik doe bijna alles op gevoel en intuïtie. Als iets goed voelt dan ga ik ook echt ergens voor maar deze studie voelde niet goed. Ik sliep er erg slecht door, ik kreeg onzuiverheden op mijn gezicht terwijl mijn gezicht normaal net zo glad is als baby billetjes en het belangrijkste; het voelde heel slecht van binnen. En ik weet niet of jullie me gaan begrijpen hoe ik dit nu uitleg, maar het voelde alsof er een grote steen net boven mijn hart zat en een zwart gat onder mijn borstkas. Als jullie het niet begrijpen prima, als jullie maar snappen dat dat niet fijn voelt. En met het idee dat je een studie vier jaar lang moet doen, wist ik echt niet meer wat ik moest doen.

Na lang, en veel praten met mijn ouders en heel veel nadenken besefte ik het me vorige week. Het was de nacht van zondag op maandag, en rond 3 uur sliep ik nog steeds niet. Opeens wist ik wel heel zeker dat deze studie niet echt iets voor mij is. En ik wil vooral de studie niet afvallen, want het blijft nog steeds echt een toffe studie met ontzettend leuke mensen erop en aardige docenten.

Ik heb nu tot 1 mei om te beslissen wat ik wel wil doen, en ook dat was iets wat mij een beetje tegenhield om te stoppen. Wat nou als ik geen nieuwe studie vind? Dat heb ik uiteindelijk los kunnen laten, want ik weet ongeveer wat ik wil (denk ik 😉 ). Ik wil iets in de media doen; radio, televisie of iets met schrijven. Maar daar vertel ik straks meer over! Want dit blijft een my life as anique, dus vertel ik jullie over de rest van mijn week!

Snapchat-20141103101745 Snapchat-20141104105550

Maandag en dinsdag zat ik nog een beetje met mezelf in de knoop, dus het is niet heel bijzonder wat hier gebeurd is. Op maandag ging ik zwemmen en zocht ik naar werk, want ik kan niet fulltime gaan bank hangen (Samen met skip). Of zoals mijn familie in Canada het noemt; Being a couch potato. Diezelfde dag werd ik uitgenodigd om op dinsdag te gaan solliciteren bij een café/restaurant/uitgaansgelegenheid in Utrecht. Dat is wat ik op dinsdag deed, en ik liep nog even door de stad. Ook begon ik overnieuw met The Carrie Diaries, en hij is nu al weer bijna klaar..

IMG-20141109-WA0013 IMG-20141109-WA0012

S’avonds nog een stukje hardlopen en waar ik eerst over 3 km minstens 20 minuten deed kan ik dat nu al in ongeveer 16/17 minuten doen. Aaaaah progress. De dag daarna kreeg ik een berichtje dat ik VIP-kaartjes voor de film BOY-7 had gewonnen, vind ik leuk 🙂

DSC_0688 IMG_259015771437711 (1)

Woensdag avond zette ik mijn 3e herfstspecial online! Donderdag was heel mijn Facebook in rep en roer, een blauw vinkje op WhatsApp als je het berichtje gelezen hebt. Alsof iemands laatst gezien niet al duidelijk genoeg was, al moet ik eerlijk zeggen dat ik die zelf uit heb staan. Toen ik van Rumag dit plaatje zag moest ik wel heel even lachen haha. S’avonds ging ik uit met T. en ik heb de hele vrijdag geslapen tot 9 uur s’avonds. Toen keek ik College Tour waar Anouk te gast was, toffe vrouw is dat. Zeker een aanrader om terug te kijken als je niks te doen hebt! En daarna keek ik The Voice of Holland, het neefje van mijn nicht en neef deed mee dus moest even kijken of die doorging natuurlijk!

IMG-20141109-WA0011 Snapchat-3985511864437009421 IMG-20141109-WA0015

Zaterdag stond ik in alle vroegte op om naar de HvA te gaan om te gaan kijken voor een nieuwe opleiding. De locatie waar deze opleiding zit heeft eigen studio’s, waar studenten hun eigen radio opnemen. En daar zat Yes-r. Toen hij ook nog vroeg of die dan met mij op de foto mocht, was mijn dag gemaakt. Nee grapje, natuurlijk vroeg hij dat niet. Het zijn niet echt mijn mooiste foto’s, lelijk, maar het gaat om het idee hé.

IMG-20141109-WA0009 (1) IMG-20141109-WA0006

En ik ben natuurlijk nog even Amsterdam in geweest, en kwam terug met twee tasjes. Bij Zara had ik een blousje gekocht en bij Lush kreeg ik van mijn moedertje de So White bruisbal, aaaah mijn favoriet!

S’avonds ging ik met mijn familie uit eten, omdat het eigenlijk de verjaardag van mijn oma zou zijn en het was een gezellig en fijn etentje.

bttNobVIJI  Snapchat--381835613371750466

Deze quote kwam ik tegen, en zegt natuurlijk genoeg over mijn zondag. Rechts zie je Skip die heel zielig is want hij heeft iets bij zijn oog. Of het een ontsteking is weet ik niet, maar morgen ga ik even de dierenarts bellen. Arm beestje.

DSC_2519 

Ik sloot mijn weekend af met een potje Carcassonne en keek samen met mijn ouders en zusje de film Hartenstraat. Was zeker een leuke film!

En dat alweer een week, vol met veranderingen eigenlijk! Hij kwam iets later dan gepland, maar ik had wat issues met mijn telefoon en het overzetten van de foto’s maar ik heb nu een nieuw SD kaartje dus kon eindelijk de laatste foto’s erop zetten! Hebben jullie Hartenstraat gezien?

Liefs,

Anique

0 gedachten over “My life as anique #10 – Stoppen met studie, solliciteren en yes-r.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *