My life as Anique #1: Eerste week, kamers en oh oh intro.

En dat was alweer de eerste week. Mijn rooster is echt uitermate chill! Mijn donderdag is de enige baaldag maar wat het dan wel weer goed maakt; na deze lange dag begint mijn weekend al! Jaja, elke vrijdag vrij. Wat een heerlijk vooruitzicht is dat als je op donderdagochtend om 6 uur je warme nestje uit moet.

Nog steeds bevalt het me nog harstikke goed om alles in het Engels dan wel Duits te krijgen. Luisterend en lezend gaat het helemaal prima, het enige wat gewoon nog eng blijft is toch het praten. Ik merk dat ik toch wel bang ben om foutjes te maken, of dat ik denk dat ik niet genoeg woorden weet. Maar als ik dan eenmaal aan het praten ben dan gaat het wel gewoon prima. 🙂

Ondanks de angst die er soms is merkte ik donderdag in de laatste les van die week op dat ik toch al meer durfde te zeggen in het Engels. Ik was zekerder van mezelf en dat is toch wel heel fijn. Hetzelfde geldt voor Duits, we hebben een super lieve vrouw die ons echt graag wat wilt leert en waar je gewoon echt energie van krijgt en die wilt helpen. Het enige is dat we haar alleen tijdens de ‘oefen’ lessen hebben, de practicals, en niet tijdens de hoorcolleges, lectures. Maar ze besteede zoveel aandacht aan je of je de woorden goed uitsprak, en ze verbeterde je als het nodig was. Ik weet zeker dat ik eind van het jaar echt een topper ben in Duits! 🙂

wpid-img-20140902-wa0012.jpg
Onbeperkt spare-ribs eten met mijn lieve vrienden!

Het heen en weer reizen vind ik op zich niet heel erg, want je doet eigenlijk niet zo heel veel. Ik doe wat aan school, of ik kijk gewoon naar een van mijn series. Toch heb ik me deze week ingeschreven voor een hospiteeravond bij een studentenhuis met 26(!!) huisgenoten. Als dat geen chaos wordt haha! Ik vind het alleen écht waanzin gewoon dat je zoveel moet betalen om op een kamer te mogen reageren. Iets van administratiekosten en dan nog een klein bedrag snap ik best, maar 19 euro voor 15 dagen vind ik echt absurd. Maar dat zou vast aan mij liggen?!

wpid-snapchat-20140903093204.jpg
Aan het werk in de trein
wpid-1409635982708.jpg
Wachten op de trein, wat een tijdstip hé.

 

Note to self; Niet in het huis met 26 huisgenoten gaan. Dat is veel, maar dan ook echt veel te veel afleiding. Denk aan je concentratie. Of eigenlijk denk aan de concentratie die je niet hebt. Ik ben nu dus meer op zoek naar huisjes met max. 8 huisgenoten. Want wie zegt dat een grotere groep nou eigenlijk leuker is?

Maar hoe ik hier nou achter ben gekomen? Nou toen ik de eerste paar alinea’s schreef was het donderdag rond half 6. Nu ik de rest ga schrijven is het zondag rond 6. In de tussentijd is er veel gebeurd. Laat ik maar beginnen bij het begin.

Donderdagavond ging ik op de Neude nog wat drinken met T. Na een hoop twijfels; wel of niet uit gaan hebben we uiteindelijk besloten om niet gegaan, wat betekende dat ik rond 2 uur lekker in mijn bed lag. Na een (hele) luie dag ging ik op vrijdag tegen 5 uur met mijn fiets in de trein naar Den Haag. Klaar voor een goed feestje! Er is in Den Haag een intro festival, wat dan ook oh oh intro heet. Ik ging samen met een klasgenootje (M.) en sliep ook bij haar. We hadden op het festival afgesproken met nog wat andere klasgenoten, maar die kwamen wat later.

Het was op het moment dat wij er waren nog al rustig, en ik heb een studentenpas met korting bij een café; 2e biertje gratis. Je raadt het al, op naar het café. En paar biertjes, cafés en nog meer (internationale (: ) studenten verder bleven M. en ik samen over. We waren de rest kwijt geraakt, dus gingen we maar naar Danzig. Dat is een danscafé in Den Haag. Uiteindelijk hebben we een superleuke avond gehad, en dat voelde we ook de volgende morgen. Om het een beetje goed te maken met mijn lichaam trakteerde ik mezelf op een ontzettend ongezoende ‘chocolate cream chip frappuchino’ van de starbucks. Toen ik uiteindelijk om 6 uur wakker werd, ben ik op de bank gekropen om Soof! te kijken. Daarna nog naar een verjaardag geweest en mijn zondag is een huiswerk en youtube dag geweest.

wpid-img-20140907-wa0005.jpg
De enige foto die op internet mag, en waar je nog aardig een idee krijgt van wat voor een avond het was
wpid-img-20140906-wa0003.jpeg
Niemand hoort mijn naam in 1 keer, in de klas niet, tijdens uitgaan niet & bij de starbucks niet. Dus gaan we voor de makkelijkere versie; Anne.

 

Klaar voor een nieuwe schoolweek, vol leuke plannen! Een prutrace, uitgaan en ook heb ik deze week mijn eerste presentatie in het Engels, spannend! Benieuwd naar hoe ik dit allemaal beleef? Blijf vooral mijn blog lezen en voor updates: Like mij op facebook!

 

Liefs,

Anique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *