Mijn doelen in 2014

Hello,

Alweer een tijdje geleden, sorry sorry sorry!
Het is alweer 12 januari, de tijd gaat zo snel. Het is dus misschien een beetje laat, maar ook ik heb doelen in 2014. Ik zit nu in 5 havo, en dat betekent examenjaar. Ontzettend spannend natuurlijk, maar ook wel fijn dat ik dan dit jaar eindelijk aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven kan beginnen. Of naja, als ik slaag natuurlijk!
Dat is dan ook wel mijn nummer 1 doel dit jaar, mijn examen halen. Zoals het er nu uitziet gaat het me misschien nog wel lukken ook! ☺

Een deel van mijn doelen zijn redelijk bekend, want die heeft ongeveer heel Nederland!
Gezond eten en meer sporten, dat zegt iedereen elk jaar volgens mij. Maar toch is het iets wat ook ik wil voorzetten eigenlijk, want ik ben er vorig jaar al mee begonnen. Om dan bij het gedeelte sport te blijven, ik wil dit jaar meer snowboarden. En dan niet alleen in Oostenrijk, in de voorjaarsvakantie, maar ook hier in Nederland. Toevallig heb ik vandaag bij SnowSportCentrum Utrecht geweest, en heb daar 7 lessen geboekt voor de komende maand. Ontzettend leuk natuurlijk, dus dat doel komt wel goed!
Verder staat er op mijn lijstje slapen en tijd, dat klinkt natuurlijk een beetje saai. Ik bedoel hiermee dat ik echt vroeger moet gaan slapen, en niet meer s’avonds rond 2 uur opeens ga bedenken om mijn kamer op te ruimen of een nieuwe make-up look voor mezelf ga verzinnen. Met tijd bedoel ik ook op tijd komen, want dat is iets wat ik echt heel lastig vind. Ik kom niet vaak echt te laat, maar ben ook nooit echt op tijd. Vaak kom ik op het laatste moment de klas binnenrennen, of haal ik net de trein. Terwijl ik al heel lang de tijd weet wanneer ik ergens moet zijn. Dat is dus echt iets wat ik wil verbeteren aan mezelf, ook om stress te voorkomen haha.

Armani Si, die staat er ook. Weer zo’n rare! Maar ik zou het uitleggen! Herfstvakantie 2013 was ik in Dubai op vakantie, en bezocht ik de Dubai Mall en kreeg daar een luchtje opgespoten. Juist, je raad het al. Dat was Si, van Armani. De geur is echt ontzettend lekker, en het is voor mij natuurlijk echt een herinnering. Het enige probleem is de prijs. Dus ik leg nu elke maand een X bedrag weg om uiteindelijk de 100 ML te kunnen kopen. Gelukkig heb ik voor kerst al 30,- aan cadeaubonnen gekregen voor ICI Paris.
Rome staat ook op mijn lijstje, maar of dat lukt weet ik nog niet. Ik ben vorig jaar in de meivakantie ook naar Rome geweest, en wauw, echt wat een pracht stad! Het klinkt heel erg cliché, maar ik voelde me er echt helemaal op mijn gemak. Als er iemand nog een stad zoekt om een keer heen te gaan, Rome is de stad die ik echt aanraad. Het Pantheon, Piazza Navona, de Trevi-fontein, het Colosseum en natuurlijk de Sint-Pieterskerk. Nu ik dit zo opschrijf word ik weer helemaal gelukkig, ik ga hier nog wel een keer blogpost over maken. Mijn doel is, proberen nog een keer naar Rome te gaan dit jaar. Misschien als examencadeautje, haha ;).

Om het nog een beetje bij reizen te houden, omdat ik dit jaar examen heb ga ik (als het goed is) op examenreis! Zoals het er nu uitziet ga ik met 3 goede vriendinnen, dus dat wordt heel gezellig. Ik heb er nu al ontzettend veel zin in. De bestemming weten we nog niet, maar het wordt Spanje of Bulgarije.
Dan staan de dingen lang haar, make-up en plezier & liefde op mijn lijstje.
Lang haar staat voor, juist, lang haar krijgen. Nou is het al best lang, maar ik wil het nog veel langer! Make-up is meer durven. Ik durfde nooit eyeliner op te doen, maar sinds dit mijn doel is doe ik het gewoon. Ik ben daardoor toch best trots op mijzelf. Plezier en liefde staat voor zich, maar toch wil ik hier meer van genieten. Ik heb altijd genoeg plezier gehad, dus dat doel moet gewoon voortgezet worden. Liefde is lastiger, ik ben altijd best gesloten geweest met emoties tonen. Dus ook naar de mensen die ik lief heb, ik kan wel zeggen I love you maar ik moet het nog meer gaan bewijzen.

Een van de belangrijkste is ‘gewoon doen’. Iedereen is wel eens bang voor iets, ook ik! Maar steeds vaker als ik bang ben doe ik het toch en het geeft zo’n goed gevoel! Het kan zijn dat je bang bent om op een persoon af te stappen of om iets te doen wat jij zelf wilt maar een groot deel niet. Toch moet je dan doen waar jij je goed bij voelt, en het gevoel wordt alleen maar beter!
Als allerlaatste staat bij mij Be with the people who bring out the best in you”. De laatste tijd is dat iets waar ik me echt aan vast hou. Wees met mensen die echt met jou willen zijn, die van je houden en waar jij je echt gelukkig bij voelt. Het klinkt lullig om mensen uit je leven te zetten maar het is echt het beste.Van deze dingen ga ik ook nog een Visionboard maken. Dit is een board met foto’s van al je doelen. Teske heeft hier toevallig laatst een filmpje over gemaakt. De link zet ik onderin.

Dankjewel voor het lezen, en tot de volgende keer!
❥ Liefs,

Anique

Teske’s visionboard 2014

0 gedachten over “Mijn doelen in 2014”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *