Mijn doelen in 2014, part II

goalssss

Het is alweer juni 2014, wat is de tijd snel gegaan! Aangezien ik nu een tijdje niets geschreven heb, dacht ik even snel een postje tussendoor. In januari poste ik een blog met de titel mijn doelen in 2014. Ik schreef hier op wat ik dit jaar zeker wou doen. Het leek me wel leuk om nu we precies 6 maanden verder zijn eens te kijken of ik al een een doel bereikt heb, of dat ik ondertussen ben afgezien van dit doel. Voor de mensen die deze blog nog niet gezien hebben zet ik onderaan de link.

#1 Examen halen
#2 Sporten & snowboarden
#3 Gezond eten
#4 Op tijd slapen
#5 Op tijd komen
#6 Armani Si
#7 Rome
#8 Examenreis
#9 Lang haar
#10 Eyeliner
#11 Liefde & plezier
#12 Gewoon doen
#13 Be with the people who brings out the best in you!

Het eerste doel wat ik opschreef was mijn examen halen. Nou, en of dat gelukt is! Hier komt nog een post over, maar voor nu; dit doel kan van mijn lijstje af. Mijn tweede en derde doel, gezond eten en sporten, gaat me ook nog redelijk goed af! Ik probeer zoveel mogelijk hard te lopen, al heb ik nog steeds af en toe wat tegenslagen i.v.m. blessures maar I don’t give up! Door dat mijn lichaam eigenlijk heel veel verschillende problemen heeft gaat sporten erg lastig, zo zwem ik graag maar met een oorontsteking is dit niet optimaal, maar ook hier wordt aan gewerkt! Ook het gezond eten gaat me echt goed af, natuurlijk neem ik ook nog vaak genoeg een ”cheat meal” maar ik heb al veel slechte gewoontes kunnen omzetten in een goede gewoonte of gewoon geheel afgezworen. Ook deze twee doelen gaan dus de goede kant op!
Er stond trouwens ook bij meer snowboarden, om nog even terug te komen op het sporten. Dit is redelijk goed gelukt, ik had 1 tot 2 keer per week training en het ging echt goed! Tot mijn laatste training voor ik met school op skireis zou gaan.. Juist, je raad het al, ik viel echt heel erg hard en bleek dus dat mijn knie gekneusd was. Dus dit doel is opzich wel goed gegaan want uiteindelijk heb ik al mijn lessen af kunnen maken en ben ik mee geweest naar de skireis. Dus deze drie doelen, check!

Mijn vierde doel was niet meer zo laat gaan slapen, zoals de meeste van jullie waarschijnlijk wel verwacht hadden, inderdaad dit is mislukt dus gaan we snel verder naar doel #5. Op tijd komen, en ja ook hier had ieder van jullie verwacht dat dit hem niet ging worden maar ik moet eerlijk zeggen dat het toch wel iets beter gaat dan eerst! Waar ik eerst altijd op het laatste moment kwam binnenvallen is nu toch wel 5 minuten vroeger geworden. Al kan ik het nu ook weer niet heel goed vergelijken omdat ik weinig afspraken meer heb waar ik echt stipt ergens moet zijn. Maar toch ben ik trots op mezelf dat hier verandering in zit haha!

#6, Armani Si. Voor de uitleg hoe en wat, dat staat allemaal in part I, maar jaaa deze kan van het lijstje. Ik heb hem! Nog steeds krijg ik een heerlijk gevoel van binnen als ik het luchtje ruik! Ja, #6 is een dikke check!
Naar Rome was mijn #7, met pijn in mijn hart moet ik dit zeggen, maar dit zit er waarschijnlijk niet in. Maar daar tegenover staat wel weer, ik ga misschien een halve week met mijn beste vriend naar Berlijn. Ook ontzettend gaaf toch? Nummertje 8 was examenreis, nou dat is ook echt een hele dikke check. En of ik op examenreis ben geweest, Lloret de mar je was geweldig. Ik ga er hier niks over vertellen maar voor een hele blogpost over deze examenreis: Pret in Lloret!

Langer haar en eyeliner durven dragen waren nummer 9 en 10. Vooral over mijn haar krijg ik de laatste tijd erg veel complimentjes over hoe lang het nu is, en de angst voor het dragen van eyeliner is helemaal weg! Happy me 🙂

Liefde en plezier kwamen daarna, ik wou graag het plezier maken voorzetten en dat is ontzettend goed gelukt en het ziet er voor de rest van dit jaar op die gebied erg rooskleurig uit! Qua liefde wou ik dat ik meer aan mensen liet weten dat ik van ze hou door dit te tonen en niet alleen te zeggen. Dit is wel iets verbeterd, maar ik ga hem zeker nog niet afstrepen want dit kan nog heel veel malen beter denk ik!

Gewoon doen, hoppa dat is nummer 12. Die is zeker gelukt, ik heb een ontzettend toffe baan gekregen en juist bij deze baan moet ik tegen mezelf blijven zeggen gewoon doen! Don’t be afraid, you can do this! Nummertje 12 gaat ook zeker de rest van dit jaar voortgezet worden, want je word er als persoon zelf ook veel leuker van. Laat je angsten los, en doe het gewoon! Lees hier ook mijn blogpost over gewoon doen: Gewoon doen!
En de laatste was het loslaten van mensen die jou niet gelukkig maken. Ook dit heb ik moeten doen dit jaar, en dit vind ik zeker jammer maar het voelt zo veel beter om de negativiteit daarna ook los te kunnen laten. Al wil ik wel zeggen, zet niet iedereen er gelijk uit maar praat. Dat is eigenlijk een doel die ik wil toevoegen, praten. Praat over je emoties, gevoelens, angsten, ideeën, gewoon over alles! Andere mensen weten waar jij mee zit, en jij voelt je beter omdat je het niet meer voor jezelf moet houden. Win-win situatie!

Ook had ik mezelf voorgenomen om een visionboard te maken, drie keer raden. Inderdaad, die is nog steeds niet gemaakt. Maar wie weet, ik heb nu zeeën van tijd omdat ik geslaagd ben. Hebben jullie al goede doelen gehaald, of hebben jullie ze misschien al weer opgegeven? Laat het me vooral weten!

Liefs,

Anique

Mijn doelen in 2014, part I

 

0 gedachten over “Mijn doelen in 2014, part II”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *