Let's talk about: het wk!

Jahoor, 9 punten na 3 wedstrijden! Voor de niet voetbal liefhebbers onder ons, per gewonnen wedstrijd krijg je 3 punten en we hebben 3 wedstrijd gespeeld. Dus met 9 punten hebben we alle wedstrijden gewonnen! Super gaaf natuurlijk! Zelf had ik dit niet verwacht, ik dacht dat bij de eerste wedstrijd tegen Spanje we al geen kans maakte. Maar ik weet ook dat het grootste deel van Nederland zo dacht. Het leek me wel leuk om te vertellen hoe ik het WK tot nu toe heb ervaren.

Huntelaar


Spanje – Nederland: Deze wedstrijd was voor iedereen volgens mij echt de grootste verassing. Na een 1-0 achterstand nog kunnen winnen met 1-5. Deze wedstrijd keek ik samen met mijn ouders, zusje en beste vriendin. De eerste helft was ik nog normaal gekleed, maar in de pauze heb ik me snel omgekleed en dus zat ik geheel als oranje supporter klaar voor de tweede helft. De rest van de avond ben ik niet uit geweest of iets, omdat ik de avond daarvoor al gevierd had dat ik geslaagd was!

Australië – Nederland: Oh wat was deze wedstrijd spannend. De hele tweede helft heb ik nagelbijtend aangezien, maar laten we beginnen bij het begin. Na mijn werk bleef ik in de stad en ging keek ik de wedstrijd samen met mijn nicht in de Winkel van Sinkel. Wij keken boven dus konden we zitten voor een super groot scherm dus dit zorgde voor nog meer enthousiasme en spanning! Nou het eerste doelpunt voor Nederland, het enthousiasme was echt geweldig. De comeback van Australië was iets minder, al moet ik zeggen; wat een prachtig doelpunt. Ik was na het doelpunt gelijk naar de bar gelopen om onze 0-1 te vieren, maar tijdens het bestellen scoorde Australië en bestelde ik het maar om het verdriet weg te drinken! Toen kreeg Australië in de tweede helft ook nog eens een penalty, en die zat er dus in. Dat was echt een domper, we moesten toch echt winnen! Toen kwam het doelpunt van Van Persie en 10 minuten later ook nog eens een goal door Memphis Depay, psv’er natuurlijk :)! Maar na dit doelpunt moesten ze nog 20 minuten, en och wat heb ik toen in spanning gezeten. Maar het is uiteindelijk gelukt, ook deze wedstrijd heeft ons teampje gewoon gewonnen! Hierna was ik uiteten geweest, sushi heeerlijk! En de avond heb ik afgesloten in een kroeg op het Neude, harstikke gezellig.

Nederland – Chili: Ook deze moesten we kunnen winnen toch, dat was mijn instelling de hele wedstrijd. Ik had voor de wedstrijd, en tijdens trouwens ook, nog de hoop dat mijn all time favorite Huntelaar erin zou komen omdat de ”grote” RVP geschorst was. Maar van Gaal was het blijkbaar niet heel erg met mij eens, jammer van Gaal het had zo’n mooie wedstrijd kunnen worden. Maar ik keek samen met 4 vrienden in de stad, in een kroeg aan de oude gracht. De eerste helft heb ik niet eens zo goed meegekregen want op een gele kaart voor chili na is hier eigenlijk niets gebeurd. De tweede helft stond ik wel dichterbij het scherm, wat scheelde voor mij want ik was mijn bril vergeten mee te nemen dus kreeg ik de tweede helft meer mee dan de eerste helft. En toen gebeurde het  toch, Fer scoorde 2 minuten nadat hij de wedstrijd in kwam. Super leuk natuurlijk voor hem! Toen was de normale speeltijd klaar, en kwamen er nog 3 minuten extra bij. De 92e minuut, Memphis Depay flikt het weer! Dit hele doelpunt was prachtig, van het begin tot het einde. Ik ben geen fan van Robben, maar hij heeft dit heel netjes gedaan. Pluimpje voor jou Arjen. De avond sloten we af door nog langs de KFC te gaan, en later met een biertje in de tuin.

NL chili
Nederland – Chili

Ondanks dat Huntelaar nog geen minuut gespeeld heeft, en de kans minimaal is dat dit nu nog gaat gebeuren vind ik zeker dat dit een tof WK is. Meerdere wedstrijden zijn echt spannend en erg verrassend geweest, iets wat ik heel leuk vind om te zien. En nu zijn wij Oranje dus door naar de achtste finale, zondag 29 juni tegen Mexico.Ik ben heel benieuwd, en ga dit ook zeker weer met mijn vrienden, geheel in oranje, in ons stadje kijken. Wat denken jullie? Gaat Nederland er na de achtste uit of kunnen wij ons team nog een tijdje door supporten?

Liefs,

Anique

0 gedachten over “Let's talk about: het wk!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *