Introductieweek dag 5 + ALS Ice bucket challenge


large

Terwijl ik dit typ zit ik alweer in de trein onderweg naar mijn eerste week als echt officieel student die echt officieel gaat studeren. Eindelijk een keer niet super vroeg, maar dat ik nou uitgeslapen heb, nee dat ook niet helaas haha. Maar snel terug naar vorige week, mijn laatste dag van de introductieweek.

Mijn ochtend begon rond een uur of 10, en op een manier die ik niet elke dag meemaak. Ik ben op dag 4 genomineerd door een vriend voor de Ice Bucket Challenge.. Ja ik werd er ook niet echt heel vrolijk van maar goed, ik had 24 uur. Ik werd rond 17:00 genomineerd maar ik zou de volgende dag op school zijn, door een borrel, tot een uur of 18:00. Dan zou ik dus niet de 24 uur halen. Maar ik hoefde pas om 12 uur te beginnen, dus uiteindelijk besloten om deze ijskoude challenge s’ochtends te doen. Link van mijn ALS Ice Bucket Challenge staat onderaan de post of klik hier.

Mijn wekker stond om kwart voor 10 en om 5 voor 10 stond ik alweer onder de douche. Zo snel ben ik mijn bed uit gegaan, mijn zusje wakker gemaakt en het water over me heen laten gooien. Ook heb ik nog wat gedoneerd aan ALS. Hier wil ik trouwens nog wel een blogpost aan wijden, aan alle voors en tegens.  Eenmaal onderweg heb ik dag 4 geschreven en was ik weer eens op tijd of zelfs te vroeg voor school. Wacht wat, te vroeg? Ja ik ben tegenwoordig zelfs te vroeg op school. Voor de mensen die dit niet snappen; vorig jaar ( en alle andere jaren 😉 ) kwam ik vaak of net op tijd of zelfs vaak te laat de klas inrennen. Maar ik moet natuurlijk nog een heel jaar, deze ene week zegt nog helemaal niks. Maar het is wel een positief vooruitzicht natuurlijk.

In de post van gister had ik de link gezet van het filmpje wat we gemaakt hadden. We moesten dit filmpje presenteren maar omdat we in klas J zitten moesten we dik twee uur wachten. Zo niet chill als je bedenkt dat het totaal van het filmpje laten zien en wat erbij presenteren echt niet meer duurde dan 5 minuten. Uiteindelijk kregen we tijdens de officiële kick-off van het schooljaar wel te horen dat we bij de laatste 3 zitten dus dat maakte het wel weer beter.

Om 16:00 begon de borrel. Veel mensen haakte al snel af, maar de mensen van mijn klas, die er wel waren, die genoten rustig van de gratis wijn, rosé en bier. Omdat de bar, en de school, om 18:00 sloten gingen wij vrolijk verder naar de bar die naast de school zit.
Toen ik rond 21:00 naar de trein liep, voelde ik dat het niet van het water kwam dat ik zulke rode wangetjes had. Omdat er echt vanaf elk station wel een trein naar Utrecht gaat, nam ik de trein naar Leiden om mee te reizen met twee klasgenoten.

Vanaf Leiden moest ik nog 1 keer overstappen, maar eindelijk was ik thuis! 22:00 wat een tijd als je voor je o zo gezellige borrel gewoon 2 uur hebt zitten wachten, en dan ook nog eens 1,5 uur hebt moeten luisteren over hoe tof het is dat je deze studie hebt gekozen maar dat we ons wel echt moeten inzetten, want we zitten er voor onszelf en pff dat was wel even zwaar.

Uiteindelijk lag ik echt om 23:00 te slapen. En dat op mijn vrijdagavond. Dat zijn we niet echt gewend van mij maar het was toch echt zo.

Nou dit was hem dan. De laatste dag van mijn introductieweek en tijd voor het echte schooljaar en dus tijd voor het echte studentenleven! Of ik er zin in heb? Ja! Ik vind het heel fijn dat ik eindelijk weer dingen kan gaan leren. Dat klinkt misschien wel heel raar maar ik heb het echt gemist. En het scheelt dat het eindelijk dingen zijn waar ik me echt in interesseer. Ik heb hier, bijna met heel mijn hart, voor gekozen. Het andere deel van mijn hart wilt dat ik geschiedenis ga studeren, maar je kan hier zo verdomd weinig mee.. Nou ja we hebben gelukkig in Nederland alle keuzes qua LOI-tjes dus misschien dat ik mezelf zo helemaal gelukkig kan maken haha!

Zoals ik al eerder gezegd heb, ga ik in ieder geval proberen één keer per week een blogpost te uploaden waarin ik laat zien hoe deze week er voor mij uitzag, wat ik heb ervaren en al mijn gedachtes erbij. Daarnaast vind ik het ook nog heel leuk om de fotodagboeken te blijven maken, wat eigenlijk dan weer een kleine samenvatting is van alle super leuke dingen van die maand!
Als jullie verder nog ideeën hebben zeg het vooral (alsjeblieft(!! 🙂 )) tegen me!

Heel veel liefs,

Eerstejaars studente Anique ( Klinkt goed hé 😉 )

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *