Introductieweek dag 1

Dag 1. 8:15 Way-to-early. Eerste gedachtes? ‘What the f*ck. Dit doen we dus niet meer. Waarom gaat die wekker eigenlijk? Oh ja natuurlijk, eerste dag van de introductieweek. Wacht hoe laat ging mijn trein ook al weer? Wanneer moest ik er eigenlijk zijn. Oh, mijn trein gaat pas over een uur ik heb alle tijd. Ik blijf nog even liggen’
8:30 ‘Oké eruit, douchen en maak jezelf nuttig. Nog heel eventjes kan toch wel? Nee kan niet.’ large (1)

Voor sommige mensen lijkt dit misschien alsof het niks is, een kwartiertje langer in bed blijven, en al deze gedachtes.  Geloof me, als ik dat doe dan heb ik echt moeite met hoe vroeg het is. Want normaal sta ik 10 seconden na mijn wekker naast mijn bed klaar om mijn dag te beginnen. En kwart over 8 valt dan misschien nog mee, maar als je dan kijkt naar het feit dat ik 5 maanden lang kon uitslapen dan is kwart over 8 echt een domper. Maar toch stond ik om 8:45 mijn brood te smeren, tas in te pakken en haalde ik zelfs mijn trein. Na een reis van minstens een uur, zonder vertragingen dat wel, sta ik er.
Klaar om student te worden.

Binnen word ik ontvangen door ouderejaars die me vrolijk de weg wijzen. “De trap op en dan de deur door” Weet ik veel dat ik dan de deur open moet doen, dus na 5 minuten rondlopen kreeg ik langzaam door dat ik toch wat fout deed. Door stiekem achter een groep meisjes aan te lopen. Na een introductie, geklets over de toekomst en een q&a met oud studenten hadden we eindelijk wat tijd om elkaar te leren kennen. Voor de mensen die nu denken oh 1,5/2 uur verder? Nee.  4 uur later. 4 uur lang luisteren naar mensen. 4 uur. Het was saai. Of om het te zeggen in de taal van mijn studie “It was hella boring.
school
Jup, Engels is de enige taal die ik praat op mijn opleiding. Met uitzondering van de Nederlandse mensen uit mijn jaar, maar dat terzijde. Terugkomend op mijn eerste introductiedag. We moesten daarna zo veel mogelijk mensen uit verschillende landen zien te vinden. Best tof om een studie te doen met mensen om je heen uit Brazilië, Italië, Finland, China, Rusland, Frankrijk en nog heel veel andere landen.

Tijdens het verzamelen van namen van mensen kwam ik echt een ontzettend toffe meid tegen met wie ik de rest van de dag ben opgetrokken. Hierna was het tijd om naar huis te gaan, sjees wat was ik moe. Zo’n hele dag school en dan rond 6 uur thuis komen is echt killing. Toch kreeg ik mezelf zo ver om s’ avonds nog een rondje van 2 km hard te lopen.

Al met al was het een drukke dag, vol met nieuwe dingen. Ook al is dit niet echt een introductie zoals andere scholen, met feesten, teambuilding en hele kampen, het blijft vermoeiend haha;). Ik ga nog wel kijken bij wat studentenverenigingen, omdat ik toch wel graag nog meer nieuwe mensen wil ontmoeten en omdat dat toch wel echt weer een hele ervaring is.

large

Nou, vandaag heb ik alweer dag 2 meegemaakt en ik kan dus met zekerheid zeggen dat deze dag nog veel leuker was dus verheug je er maar vast op! Hoe is jullie introductieweek of introductietijd? Gaan jullie echt op kamp of hebben jullie ook alleen voorlichtingen?

Liefs,

Anique

0 gedachten over “Introductieweek dag 1”

  1. Dear Anique, (ha! Snap je ‘m? Lame pun intended.)

    Wij blij dat je bereid bent jouw persoonlijke blog te delen, want het leest echt fantastisch. Leuk om te lezen hoe jij dingen ervaart (met ’n goede dosis humorrr), en als mede-dummy student kan ik je zeggen dat ook in Leiden je best wel doodgegooid wordt met informatie en voorlichtingen 😉 Heel veel succes met het student zijn and keep up the joyful writings!
    XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *