Ik vertrek!

large

Liewe lesers, dat is even gewoond hé ’n ander taal! Ek skryf nou in die taal van die land waar ek aanstaande Donderdag naartoe reis. Ik ga jullie namelijk verlaten, met een klein beetje pijn in mijn hart. Maar jeetje wat heb ik een zin om weg te gaan! Willen jullie weten waarheen, hoe lang, wat ik ga doen en nog heel veel meer?  Lees dan nu verder, en ik vertel all about it!

large (2)

IK VERTREK NAAR KAAPSTAD. Twee maanden lang woon en leef ik in Kaapstad, Zuid-Afrika. En aanstaande donderdag vlieg ik 12 uur lang om daar te komen. Maar ik ga hier niet zomaar naartoe, ik ga namelijk doordeweeks vrijwilligerswerk doen.
Ik heb een sponsorbrief geschreven, en ik haal er nu een stuk uit met de uitleg wat ik ga doen! Voor sommigen komt dit dus bekend voor, maar ook voor vele niet dus ik zet het er toch even neer.

In de townships ga ik (doordeweeks) s’ochtends helpen op de scholen, denk dan aan leren tot 10 tellen, computerles, knutselen en gymles geven. De kinderen die goed hun best doen, die dus bijvoorbeeld elke dag naar school komen, mogen dan s ’middags mee naar het strand, en daar gaan wij hun zwem en surf les geven. Dit klinkt erg luxe, maar dit is om te voorkomen dat deze kinderen na schooltijd op straat gaan zwerven en in contact komen met drugsbendes. Dit komt omdat de drugsbendes erg actief zijn in de townships.  Ook is het erg uitzonderlijk dat er in Afrika met een beloningssysteem gewerkt wordt, normaal straffen ze hier alleen maar. Ook daarom wil ik erg graag meehelpen om dit systeem nog groter te maken in deze townships!

De groepen die ik zwemles of surfles ga geven bestaan uit kinderen tussen de 10 en 14 jaar. De grootte van de groep verschilt per week, maar je kunt uitgaan van 5 tot 15 kinderen. Natuurlijk is dit allemaal wat mij vooraf vertelt wordt, het zal allemaal blijken wat ik moet doen als ik daar daadwerkelijk ben. Wel zal ik begeleid worden door een ‘mentor’ die mij het nodige advies en steun zal geven en waar ik met mijn vragen terecht kan. Toch moet het meeste initiatief van mijzelf moeten komen.

Er is een Kaapstad namelijk een heel groot verschil tussen arm en rijk. De kans is dus ook groot dat er een groot gebrek is aan educatief materiaal, hygiënische middelen, spelletjes of sportmiddelen zoals een voetbal.

Omdat ik niet zeker ben wat er op dit moment nodig is wil ik daarom met een bedrag naar deze school en surf-accommodatie gaan om te kijken wat ik daar kan betekenen. Als jullie nou ook graag een bijdrage willen doen aan mijn mini-stichting, dan kunnen jullie mij een mailtje sturen (aniquebonouvrie@gmail.com) en dan stuur ik mijn rekeningnummer door! Al is het maar 1 van jullie, het zou mij( en de mensen in de townships) heel erg blij maken! 

large

Maar, weer verder met wat en hoe. Ik reis met de organisatie Activity International, en werk in Kaapstad met de organisatie SAVE the children. Zoals ik al zei ga ik 2 maanden lang en woon ik dus ook echt in deze prachtige stad. In de weekenden ben ik dan ook gewoon een inwoner van Kaapstad!

Ik ben van plan om om de zoveel tijd een berichtje te posten over Kaapstad, over wat ik doe en meemaak! Maar ik kom dan wel op een ander puntje.. Ik heb dus twee maanden geen tijd om mijn andere blog-posts bij te houden. Ik ben wel een beetje bang dat ik zo lezers(Lezeressen) kwijt ga raken, maar dat moet dan maar! Ik probeer jullie zo veel mogelijk op de hoogte te houden, dat doe ik via mijn Facebook en Bloglovin!

Ik hoop dat jullie genoeg informatie hebben! Als jullie nog meer vragen hebben stel ze vooral! Ik antwoord ze met alle liefde, dus schroom niet. Tot woensdag ben ik in ieder geval nog ‘altijd’ online, hoe dat zit in Kaapstad weet ik niet zeker.

Heel erg veel liefs,

Anique!

0 gedachten over “Ik vertrek!”

  1. Wat onwijs tof dat je dit gaat doen! Echt super gaaf! Denk dat het precies is wat Engelina zegt, ik denk dat je er juist lezeressen bij krijgt in plaats van verliest 😉 Heel veel plezier en succes alvast!

  2. Leuk joh! Ik zelf zit nu in Engeland als au-pair. Alleen voor iets langer, 6 maanden namelijk. Vind het wel erg lang hoor haha had liever 2/3 maandjes gedaan maar ja als au-pair is dat niet mogelijk! Via welke organisatie ben je en hoe veel kostte het ongeveer? Ben erg benieuwd aangezien ik ook naar vrijwilligerswerk heb gekeken 🙂 X

    1. Sorry dat ik zoooo laat reageer, maar drukte en alles (sorry haha). Ah vet, Au-pair lijkt me ook wel heel tof! Hoe vind je het? Ah ik had juist liever 6 maanden daar gezeten i.p.v. 2 maanden.. Ik ging met Activity International en het was opzich wel prijzig. Ik was rond de 2000 kwijt, weet niet meer precies het bedrag. Maar je moet ook nog rekening houden met vliegtickets en bijvoorbeeld verzekeringen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *