HOTSPOT: Fenix Food Factory

1-Dagje uit

Ik ben vorige week weer op een hele leuke plek geweest, en wil deze dolgraag met jullie delen. Het is (weer) een foodhal, dit keer in Rotterdam. En dan niet de bekende markthallen van Rotterdam, maar de Fenix Food Factory op het schiereiland Katendrecht. Lees verder voor meer informatie en meer foto’s!
25-IMG_056317-IMG_0555

Op hun eigen Facebook hebben ze zichzelf omschreven:

Fenix Food Factory, de nieuwe plek om eten te beleven en te kopen in de Fenixloodsen op de Kaap! – Fenix Food Factory’s Facebook

Het is inderdaad een belevenis, maar wel een hele fijne belevenis. Allemaal mensen met hun eigen passie, en dat komt samen onder één dak.

De ene heeft een passie voor brood, de ander voor kaas of bier. Je kan alles apart kopen, om mee naar huis te nemen maar het is ook mogelijk om alles daar op te eten. Je koopt een kaasplankje bij de kaasboer, een bakje wordt bij de slager, wat thee of koffie bij de koffiebrander  en wat bier bij de brouwer. Het zijn 7 ondernemers, allemaal uit de buurt van Rotterdam. De kaasboerderij staat daar, het bier wordt in de omgeving gebrouwen, het brood wordt daar gemaakt.

13-IMG_055122-IMG_0560

Samen met mijn vader ging ik naar Rotterdam. Van de buitenkant ziet het er echt uit als een oude loods, en het straalt ook uit alsof het slecht onderhouden is. Maar als je binnenkomt komen de geluiden van pratende mensen je tegemoet en al die lekkere geuren, dat is ook iets wat niet onopgemerkt blijft. De plek waar je kan zitten bestaat ook uit allemaal verschillende tafels en stoelen, dat kan dus twee kanten op. Of het ziet er heel rommelig uit of, zoals hier het geval, heel gezellig.

24-IMG_056211-IMG_0549
Je ziet echt dat de mensen die er werken een passie hebben voor het geen wat hun verkopen. Ook als je met de mensen praat, is het niet zomaar een verkooppraatje wat je krijgt maar ze hebben echte kennis over het product.

18-IMG_055622-IMG_0560

Zoals ik al eerder heb gezegd, je kan er boodschappen doen. Hier een brood kopen, daar wat beleg en meenemen naar huis maar je kan ook overal iets kopen en vervolgens dat daar zelf opeten. Denk aan kaasplankjes, bakjes met worst, pannenkoeken die voor je neus worden klaargemaakt en een paar sneetjes brood kan er ook nog wel bij. Dat is ook precies wat wij toen hebben gedaan, lekker wat kaas, worst en een biertje erbij.

06-IMG_054415-IMG_0553
Als je echt een keer wat origineels wilt doen, en lekker wil eten is dit echt een aanrader! In de zomer kan je zelfs lekker aan de maas zitten op het terras. Ik zeg proost!

02-IMG_054005-IMG_0543

Liefs,

Anique

2 gedachten over “HOTSPOT: Fenix Food Factory”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *