Herfst special #3

large

 source

Alweer drie weken sinds mijn eerste herfst special, wat gaat de tijd snel hé. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen over hoe snel alles voorbij gaat. Maar we zitten nu dus ook echt midden in de herfst. Het is koud, veel wind en als je naar buiten kijkt krijg je een deprimerend gevoel toch? En ongeveer alle, laat ik maar gewoon eerlijk, hipsters die rennen in de herfst naar de Starbucks voor een Pumpkin Spice Latte. Op de Starbucks site zeggen ze over dit drankje: “Je proeft de smaak van de herfst wanneer je PSL drinkt. De Latte wordt gemaakt met Starbucks Fairtrade espresso gecombineerd met vers opgeschuimde melk, de originele ‘Pumpkin Spice’ ingrediënten, slagroom en bak specerijen om het af te maken.” Ik heb zelf nog nooit een zogenoemde PSL gedronken, want stel het is toch niet lekker dan is dat toch zonde van mijn geld? Daarom ging ik op zoek naar het recept, en besloot ik om het zelf te gaan maken. Wat ik ervan vond? Dat vertel ik aan het eind, maar eerst laat ik jullie het recept zien! Lees verder…

We beginnen met de ingrediënten!

1 2

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels pompoenpuree
  • 420 ml melk
  •  1,5 lepel Pumpkin Spices. Dit kan je in Amerika kant en klaar kopen, in Nederland mix je hiervoor de kruiden kaneel, gember, kruidnagel en nootmuskaat door elkaar
  • Een zakje vanille suiker
  • Een kopje espresso
  • Optional: Slagroom

Let’s get started!
Omdat je in Amerika volgens mij alles kant en klaar kan kopen moet je in Nederland nog wat dingen zelf maken. Zo ook de pompoenpuree. Als eerste moest ik door de regen en de wind op de fiets naar de supermarkt. Daar heb ik echt heel de Albert Heijn afgezocht naar bevroren pompoenblokjes of pompoen in blik maar ik heb echt niks gevonden. Dus toen maar op zoek naar een hele pompoen, en gelukkig vond ik die wel. Het was zelfs de laatste! Ik begin dus met de pompoenpuree, die je dus kan maken met hele pompoen maar ook met pompoenblokjes.

DSC_0658 8

Allereerst verwarm je je oven voor op ongeveer 175 graden. Dan ga je verder met het snijden van de pompoen, wat al een hele workout op zich is. Zorg dat je echt een scherp groot mes hebt. Eerst even de boven en onderkant eraf halen, zodat die niet wegrolt. Dan snij je de pompoen door tweeën en haal hier met een grote lepel alle zooi uit, en gooi je dat weg. Je hebt dan twee grote holle stukken en die snij je dan ook weer door de helft zodat je 4 stukken overhoudt. Leg de 4 stukken op een bakplaat en doe deze voor ongeveer 35 minuten in de oven. Haal ze eruit als je er met een vork in kan drukken en voelt dat het vlees zachter is.

DSC_0673 DSC_0675

Na zo’n 35 minuten haal je ze uit de oven, en pas op(!!) alles uit de oven is warm. Pompoen dus ook. Schraap dan de achterkant er vanaf met je mes en/of  lepel , en ik zeg het nu alvast, het wordt een zooitje. Snij dan het vlees in stukken en doe het in je mixer/staafmixer tot het een soort dikke puree wordt. Als het te dik is kan je er in kleine beetjes water bijvoegen, tot het de juiste dikte heeft. Probeer er zo veel mogelijk klonten uit te halen, want dit is niet wat je wilt hebben in je koffie!

6 DSC_0682

Doe alle puree en kruiden in een pannetje, samen met de vanille suiker. Wil je een gezondere PSL maken? Vervang de vanillesuiker dan voor stevia en een vanille takje, maar dat is wel meer werk!

16 15

Doe de melk en de espresso erbij!

DSC_0687 DSC_0688

Verwarm dit allemaal, maar laat het niet koken! Het lekkerste is om dit daarna nog even door een zeef te doen, en dan heb je je eigen zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte. Je kan er voor kiezen om het zo op te drinken, maar je kan er natuurlijk ook nog een extra dikke laag slagroom op doen! Het is helemaal aan jou!

Wat ik ervan vond? Nou ben ik van mezelf al geen koffie liefhebber, maar toch wou ik deze graag eens proberen. Ik vond hem persoonlijk niet zo lekker, ook al proefde je niet zo heel van de koffie zelf. Toch heb ik ook mijn vader en moeder even laten proeven, en mijn moeder vond de smaak wel lekker! Maar die vond de beker die ik gebruikt heb wel te groot en te veel om op te drinken. Mijn vader vond de smaak net zoals dat ik dat vond ook niet lekker, maar smaken verschillen!

Gaan jullie dit recept proberen? Zo ja, laat vooral even in de reacties achter wat jullie ervan vinden!
Liefs,

Anique

Ik ben ook te vinden op:

Facebook || Instagram || Pinterest

0 gedachten over “Herfst special #3”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *