Have you seen it: Aanraders netflix serie's part 2

1280px-Netflix_logo.svg

Na lang, heel lang wachten is die er nu eindelijk.. * tromgeroffel * Een tweeeeeeede deel met aanraders van serie’s op netflix. Want, wow. Deel 1 werd ( en wordt) zo ontzettend veel bekeken, echt niet normaal haha! Ik heb daarom vol enthousiasme gewerkt aan een tweede deel, zodat ik mijn kijk op deze series weer met jullie kan delen!  Het zijn weer 5 series, en hoe het op dezelfde manier als de vorige keer:

Ik kijk verschillende dingen, zowel voor meisjes als unisex. Het leek me dan wel handig als ik bij de echt ‘vrouwelijke’ series er bij ga zetten: Girls. Lijkt me wel zo overzichtelijk 😉. Ook geef ik door middel van hartjes aan hoe goed ik deze aanrader dan vind, want ja ook qua aanraders heb ik nog dat ik de een beter vind dan de ander. 3 hartjes is fantastisch, en 1 is gewoon leuk vermaak.

Omdat ik het verschil tussen 1-3 hartjes iets wat weinig vind, gebruik ik 5 hartjes. De rest blijft hetzelfde! Nou, heel veel lees plezier en hopelijk kunnen jullie weer wat op jullie nog te kijken-lijstje zetten!

 

orange is the new blackOrange is the new black
♥♥♥♥

Piper Chapman wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause een internationale drugssmokkelaar en voormalig geliefde. Piper Chapman verruilt haar comfortabele New York-leventje in voor een oranje overall. In de vrouwengevangenis vindt ze onverhoopt strijd en kameraadschap binnen een opmerkelijke groep gevangenen – Wikipedia

Status: 3e seizoen in afwachting
Seizoenen: 2
Seizoenen in totaal: 2
Afleveringen: 26

Mening: Heeeeerlijke serie. Elke aflevering duurt ongeveer een uur, maar het is het echt waard. Het draait heel makkelijk gezegd om Piper Chapman, die door haar verleden in een vrouwengevangenis terecht komt. Je volgt haar, maar ook bij andere gevangene zie je hun verleden en dus de reden waarom ze in de gevangenis zitten. Echt heel leuk gedaan, ik merk echt dat ik meeleef met de vrouwen, of dat nou enthousiasme of verdriet is. Het zijn wel echt veel verhaallijnen die door elkaar lopen, met dingen uit het verleden en het heden. Af en toe een beetje verwarrend, maar de afwisseling is toch fijn. Het gaat anders toch wel wat vervelen, vind ik zo.


 

The orignials Girls: The Originals
♥♥♥

The Originals is een spin-off van The Vampire Diaries dat rond de Mikaelson-familie draait. De serie draait dus rond Klaus, Elijah, en Rebekah. De serie speelt zich af in New Orleans. – Wikipedia

Status: Lopend
Seizoenen: 2
Seizoenen op netflix: 1
Afleveringen: 31

 Mening: Deze fijne serie is een spin-of van mijn all time favorite The Vampire  Diaries. In de spin-of volgen we de Familie Mikealson oftewel de allereerste vampieren ooit. Rebekah, Klaus en Elijah zijn dus vampieren, en zijn zo geworden door hun moeder, de aller machtigste heks ooit. Hierdoor zijn zij dus The Originals, en zij zijn onsterfelijk en leven al eeuwen. Ooit waren ze gelukkig in New Orleans, de stad die o.a. zij hebben helpen bouwen. Toch zijn zij gevlucht, door zaken met hun vader, maar nu kwamen ze alle drie terug omdat Klaus werd teruggelokt.

Hij heeft een weerwolf-meisje bezwangerd, wat niet zou kunnen als vampier maar door een affaire van zijn moeder is hij ook nog eens weerwolf wat dus betekend dat hij een hybride is. Om te zorgen dat er geen foute dingen gebeuren reist Elijah hem achteraan, en dus voelt Rebekah zich geroepen om ook te komen. Hier komen ze weer in aanraking met het verleden, met heksen, weerwolven en nog meer vampiers.

Mijn tip is wel om eerst The Vampire Dairies te kijken, dan leer je nog meer over de geschiedenis van de familie Mikealson, en dan kijk je toch anders tegen de personages aan. Maar, het is zeker een aanrader.
Ik heb er girls bijgezet, omdat het toch over vampiers, heksen en weerwolven gaat en over het algemeen is dat niet echt iets wat jongens aantrekt. Toch is het ook voor mannen erg leuk om naar te kijken!


 

modern family

Modern family
♥♥♥♥

De serie geeft een hilarische kijk op het leven van de drie gezinnen, hun onderlinge samenhang en vele herkenbare situaties uit het gewone dagelijkse leven – Wikipedia

Status: Gaan geruchten voor een 7e seizoen
Seizoenen: 6
Seizoenen op Netflix: 4
Afleveringen: 130

Mening: Je volgt in deze serie 3 gezinnen, die samen 1 familie zijn. Het is een heel verhaal maar ik ga t proberen zo simpel mogelijk uit te leggen: Jay Pritchett is de opa van de familie, die getrouwd is met Gloria Delgado die uit haar vorige huwelijk een zoon heeft; Manny.

Jay heeft ook een eerder huwelijk gehad, en daar zijn twee kinderen uit gekomen: Claire en Mitchell. Claire is getrouwd met Phil Dunphy, en samen hebben ze 3 kinderen. Haley; een echt pubermeisje, Alex; de nerd van de familie en Luke; een avontuurlijke jongen met waarschijnlijk ADHD.
Mitchell is homo, en is al jaren samen met Cameron Tucker. Samen hebben zij een vietnamees meisje geadopteerd, genaamd Lily.

Elke aflevering zie je hoe zij omgaan met hun eigen problemen. Problemen die in het gezin zelf gebeuren, in de familie voorkomen of bijvoorbeeld op school of in de supermarkt. Het is een heerlijke serie die maar 21 minuten duurt, dus heerlijk om even snel te kijken ( of heel veel achter elkaar haha;) ). Deze serie heeft niet voor niets meerdere awards gewonnen!


 

new girl

New girl
♥♥♥♥

After a bad break-up, Jess, an offbeat young woman, moves into an apartment loft with three single men. Although they find her behavior very unusual, the men support her – most of the time. – IMDB

Gestopt: onduidelijk, maar volgens mij komt er een vervolg
Seizoenen: 4
Seizoenen op Netflix: 2
Afleveringen: 84

Mening: Jess is een lief maar beetje sukkelig meisje die samenwoonde met haar vriend. Nu is ze opzoek naar een nieuw huis, omdat zij hem heeft betrapt tijdens het vreemdgaan. Zodoende komt ze terecht in het huis van Nick, Winston en Schmidt, drie jongens met allemaal hun eigen ellende. Nick heeft ook liefdesverdriet, Winston heeft geen baan en Schimdt is gewoon Schmidt die een oogje heeft op de beste vriendin van Jess; Cece.

Het is een heerlijke wegkijk serie, die ik zeker aanraad. Het is een comedy, dus je lacht gegarandeerd. Ook met deze serie leef ik heel erg mee, met de dingen tussen Schmidt en Cece maar ook Nick en Jess. Duurt ook maar weer 21 minuten, dus fijn als tussendoortje!


 

Blackout - Season Pilot

Revolution

Revolution draait om een wereld waar alle elektriciteit is uitgevallen en het land tot een anarchistische chaos is verworden. In deze wereld zoekt rebellenleider Giancarlo Esposito (Breaking Bad) naar een mysterieus en belangrijk amulet. – Mijnserie.nl

Status: Gestopt? Erg veel onduidelijkheid over
Seizoenen: 2
Seizoenen op Netflix: 2
Afleveringen: 42

Mening: De serie begint 15 jaar terug, op het moment dat alle elektriciteit, opladers en accu’s er plotseling mee ophielden. Dan ga je naar 15 jaar later, als alles weer primitief is geworden. Je volgt dan Charlotte in haar zoektocht naar haar oom Miles, en haar broertje Danny.
De serie vond ik zelf erg langdradig, en er zaten weinig momenten van echte spanning bij. Toch raad ik je aan om alleen al de eerste aflevering te kijken, want daar zitten heel wat mooie beelden bij. Daar zat ik wel even naar te kijken van wauw, zo mooi! Je ziet Chicago als verlaten stad, overgenomen door de natuur. Dat hebben ze echt oprecht heel erg mooi gemaakt!


 

Wat een heerlijke series weer! Echt stuk voor stuk leuk om naar te kijken, en ja de ene serie beviel mij beter dan de andere maar toch vond ik ze allemaal de moeite waard om langs te laten komen op mijn blog! Ik hoop ontzettend dat jullie er allemaal wat aan hebben! Laat me vooral weten als je tips hebt voor weer nieuwe series!

Heel veel liefs,

Anique!

0 gedachten over “Have you seen it: Aanraders netflix serie's part 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *