Have you heard it: Kerstliedjes

Sinterklaas is voorbij. Dat is iets wat ik heel jammer vind, want het is wel mijn favoriete feest. Maar dat betekend ook: Het is bij-na kerst. Ik vind kerst echt heel gezellig en fijn, samen met familie maar ook alleen met het gezin vind ik het fijn. En omdat ik een nieuwe have you heard it op de planning zag staan, was het natuurlijk 1+1=2. Eentje over kerstmuziek! Wat mijn favoriete kerstliedjes zijn, dat deel ik nu met jou! Lees verder…

large

Met stipt op nummer 1 staat bij mij Stop the cavalry – Jona Lewie. Dit is voor mij alles wat kerst inhoud, deze maakt mij zo gelukkig. De beste herinnering aan dit liedje is dat ik op de rug van mijn opa door de kamer ging, terwijl ik deed alsof ik een trompet aan het bespelen was, en hoor je op de achtergrond mijn oma en opa. Dit weet ik vooral omdat dit op de film staat, maar voor mij telt het toch wel als herinnering. Toen ik hem dit jaar hoorde, was het even slikken bij deze herinnering i.v.m. mijn oma, maar dat kan niet op tegen de blijdschap die ik krijg bij dit liedje. En leuk feitje, het is niet eens echt een kerst liedje, maar meer een protest tegen de eerste wereldoorlog. Nu ik ouder ben snap ik opeens de tekst, maar ik hou zoveel van het lied dat het me niet zo heel veel uitmaakt wat ze zingen.

Ja, ik ben gelovig. Nee, ik ga niet wekelijks naar de kerk. Maar wel met kerst, dan doe ik er alles aan om te zorgen dat ik naar de kerk kan gaan. Ook daar zing je kerst liedjes, en het mooiste liedje daar vind ik Gloria in excelsis Deo. Dit betekend; Ere zij god hoog in de hemel. Ook weer een lied dat een blij gevoel opwekt, en een rust gevend gevoel. Sinds vorig jaar heb ik er ook nog eens een andere herinnering bij, ik was met mijn tante, oom, oma, nichtje en neefje naar de kerk en dit liedje kwam. Je hebt bij dit liedje een couplet, dan zing je het refrein van twee regels en dan weer een couplet. Maar mijn neefje had dit niet helemaal door, en wou het refrein voor een tweede keer in volle borst meezingen terwijl iedereen begon aan het tweede couplet. Was erg schattig haha! Mariah Carey heeft hem trouwens ook gezongen!

Band aid KAN gewoon NIET in dit lijstje ontbreken. Dit is kerst gewoon haha. Do they know it’s christmas time (at all)? Ja, bij het horen van dit liedje ruik ik al bijna de kerstboom. En er is dit jaar de band aid 30 opgenomen, met mijn grote (celebrity)liefde Joseph Sugg AKA ThatcherJoe en zijn zus en vriendje van. Toch mis ik in die versie de kerstbelletjes.. Daarom ben ik toch maar voor de eerste gegaan, ondanks dat ik vrij weinig mensen ken in deze versie.

Ieh.. Justin Bieber.. Maar ja hij staat wel in mijn rijtje met het nummer Drummer Boy die hij heeft gecoverd. Ik luister dit liedje trouwens het hele jaar door, en in eerste instantie wist ik niet eens dat het een kerstliedje was. Daar kwam ik pas achter toen ik las dat hij bij zijn kerst-album zat. Ach, hij past wel mooi in dit rijtje hé.

O come all ye faithful – Art Garfunkel. Dit liedje wordt ook in de kerk gezongen, maar vind hem ook wel heel mooi in het Engels. Ook vind ik de liedjes die echt elke jaar vanaf oktober al op de radio etc. komen niet zo heel leuk, dus dan komen dit soort liedjes al snel bij je favorieten. Gewoon heel mooi! 🙂

 

Zo dat zijn in ieder geval vijf liedjes die je in mijn Christmas playlist kan vinden dit jaar! Ben ik er volgens jou echt een of wel meerdere vergeten? Zet het vooral even neer in de comments, en wie weet zie je volgend jaar wel een heel ander lijstje!

Liefs,

Anique.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *