Gewoon Nederlands-tag!

fotocollage-erstellen.net-meine_collage (7)

Ik als 99.9% Nederlander, voel mij 100% Nederlands. Koningsdag is mijn favoriete feestdag, vergeet Sinterklaas niet en bij een EK, WK of Olympische spelen maak ik maar al te graag duidelijk dat ik voor Nederland/Oranje ben. Gelukkig is er nu dus ook de Gewoon Nederlands tag, met vragen over hoe en wat mijn gedachtes zijn over Nederland. Komt die!

Eén of meer koekjes bij de thee?
Geeen! Ik ben gestopt met koekjes eten, want stiekem zijn die dingen toch wel heel erg dik makend. Of komt dat door het feit dat als ik er eenmaal aan begin, die tweede, derde en vierde dan ook nog wel kunnen?

Wat is je favoriete stamppot?
Uh, vrijwel alles behalve zuurkool. Is zuurkool een stampot? Ik heb het even opgezocht, en je hebt zuurkool stampot. Nou dat dus absoluut niet.

 

a6795bef91e1a1b57a18253a98c462c1

 

 

Welke Nederlandse feestdag vind jij het leukste?
Koningsdag/nacht, maar stiekem ook Sinterklaas.

 

10682338_835070156551252_698454449856556119_o

 

Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?
Utrecht ofc.

Wat is jouw favoriete accent?
Drents en Utregs.

 

bc29287fb57da537d7abd2be2b8874de

Welk woord is voor jou typisch Nederlands?
Gezellig! Toen mijn neef uit Canada hier kwam, kwamen we er achter dat we dit woord in Nederland zo veel gebruiken maar er gewoon geen vertaling voor is. We hebben er toen maar Fosy van gemaakt, fun en cosy.

 

e5a6315d16ef6a1c76eea372a116981d w-bitterballen 51 a2849a69d8c5344344b55d855daaa0b0

Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?
Fietsen. O-ver-al naartoe fietsen! De vlag + onze tas buiten hangen als we geslaagd zijn. Oh en zo vaak mogelijk bitterballen eten. Vergeet natuurlijk ook niet de chocoladeletter bij Sinterklaas, en de oliebollen met oud en nieuw. En de drie zoenen vind ik echt vre-se-lijk, ugh.

Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde?
Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.

Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?
Uhm HEMA was altijd favoriet maar sinds ik er 1,5 jaar gewerkt heb is het toch wat minder. Doe dan toch maar lekker de Albert Heijn.

Wie vind jij de leukste BN’er(s)?
Geraldine Kemper en Dennis Storm.

Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?
“Kom bij me liggen, sla je armen om me heen en hou me steeeevig vast” “Wat is de titel van dit nummer eigenlijk..” “ooojaa, dat was het” “Weet alleen niet wie die zanger is” Van Dik Hout – Stil In Mij. “Oh maar wacht dan vergeet ik en het regent zonnestralen én dat liedje over het voetbal van acda en de munnik toch?” “Hmm ook even opzoeken.” “Zo groen als gras & Het regent zonnestralen van Acda en de munnik” Deze vraag heeft dus 3 antwoorden.

Haring, ja of nee?
Oeps, nog nooit gegeten. Maar ach, ben ook nog nooit in Volendam geweest. Misschien kan ik dat dan een keer combineren.

Nou, ik tag iedereen die ook een blog heeft om deze tag over te nemen en jou antwoorden in te vullen! Succes! Ik zeg, lekker Hollands;

Tot ziens!

Anique

fd5a831b913956c682d6525f06cf2999 Print

Ps. En vergeet natuurlijk de geschiedenis van Nederland niet.. Plus de tweede vond ik te goed om hem niet te plaatsen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *