Gewoon doen!

weheartit.com

Hello!

Nou de titel van deze blog zegt het al: Gewoon doen. Ik bedoel hiermee dat je niet bang moet zijn. Zelf heb ik vaak genoeg dat ik me laat tegenhouden door angsten die eigenlijk helemaal niet nodig zijn.
En als je je over deze angsten heen zet en je hetgeen wat je wel wilt maar niet durfde dan gewoon gaat doen voelt dat ontzettend fijn!

En dit bedoel ik op zoveel verschillende manier, dit kan zijn dat je bang bent om een keer tegen iemand te praten tot het vragen naar een sollicitatiebrief bijvoorbeeld. Het zijn hele kleine dingen maar voor mij zijn dit toch dingen die ik af en toe spannend kan vinden. Vlak voor ik dit artikel schreef ben ik dan ook naar de boekhandel gegaan waar ik al lang over nadenk om te gaan werken en ben ik een sollicitatiebrief gaan halen. Ze deden ontzettend vriendelijk en zeiden dat ze zeker nieuwe mensen nodig hadden. Toen ik terugliep naar huis had ik een ontzettend fijn gevoel. Ik deed het gewoon!

Nog een ander voorbeeld heeft niet zoveel met andere personen te maken, maar misschien herkennen jullie het wel. Elke vakantie gaan mijn zusje, mijn vader en ik klimmen in zo’n klimpark. Dat is een park hoog in de bomen waar je van de ene boom naar de andere boom moet komen. Dit kan door middel van een loopbrug, maar ook door een lijn waar je met jou zekering aan moet hangen om naar de overkant te komen. Zelf heb ik hoogtevrees, maar toch vind ik het altijd heel stoer van mezelf als ik dan weer aan de overkant sta!
Maar voor dat moment heb ik echt een ontzettend bang gevoel in mijn buik. Dan blijf ik tegen mezelf zeggen je kan dit, je kan dit, het is niet eng, het is tof, het is echt leuk Anique! Hup, gaan met die banaan! En het moment dat je dan springt om naar de andere boom te zippen, heerlijk!

Dus voortaan als je iets echt heel eng vindt, denk aan het gevoel wat je daarna krijgt! En het plaatje aan het begin van deze post zegt het ook. Tegen je angsten, het is over tussen ons!

Al blijft bang zijn natuurlijk hartstikke menselijk, dat begrijp ik ook!

Hebben jullie wel eens een moment gehad waar je eigenlijk kei bang was maar je je toch over deze angst hebt gezet? Laat het me weten!

❥Liefs,

Anique

0 gedachten over “Gewoon doen!”

 1. Intuïtie is weten wat je gaat doen.

  De mind kan dit dwarsbomen door twijfel, angst of misschien schuldgevoel op te roepen. Wanneer je hier aandacht aan geeft ontstaat er stress en soms weet je dan niet meer het onderscheid te maken tussen je intuïtie en je hoofd.

  Wanneer je handelt zonder erover na te denken, ervaar je flow en een grote mate van synchroniciteit en perfectie van wat er op je pad verschijnt.

  Liefs,
  mama

  'Intuition is to be act upon,

  not to be thought about'

  ____________________________________________

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *