Geslaagd!

Ja, inderdaad jullie lezen het goed! Ik, Anique, ben geslaagd! wpid-wp-1404322928348.jpeg

Ik kreeg dit super nieuws vorige week al te horen maar door alle examenfeestjes, werk en afspraken kwam ik niet toe aan het schrijven van een nieuwe post.

Maar god, wat voelt dit fijn zeg! Na 5 jaar echt toedeloeee kunnen zeggen tegen je middelbare school!
Ook heb ik deze week het goede nieuws ontvangen dat ik op mijn vervolgopleiding ben aangenomen! Dus is het eigenlijk dubbelfeest 🙂

Mijn cijfers zijn ook nog eens beter dan verwacht! Ik ben het lijstje kwijt, het zou ook weer eens niet, dus doe ik het even uit mijn hoofd.


Nederlands 7,0
Engels 7,7
Wiskunde 6,0
Duits 7,0
Economie 6,0
Management en Organisatie 5,8
Geschiedenis 7,4

Als je kijkt naar de moeite die ik gedaan heb voor mijn examens ( en de rest van het jaar), dan zou je zeker niet deze cijfers verwachten maar ondanks dat ben ik toch wel trots op mezelf!

De dag zelf, 12 juni, was echt vreselijk. Iedereen wist allang dat ik geslaagd was, dat zeiden ze in ieder geval tegen me. Mezelf overtuigen durfde ik toch niet. De gezakten zouden om 3 uur gebeld worden op alfabetische volgorde en daarna zouden de geslaagde op alfabetische volgorde gebeld worden. Nou ben ik redelijk in het begin met de B als achternaam dus ik rekende erop dat ik tussen 3 en kwart over 3 gebeld zou worden. Maar om half 4 was er nog niet gebeld, wat zorgde voor een flinke portie stress. Maar gelukkig om kwart voor 4 ging dan het telefoontje met het verlossende woord. Of eigenlijk verlossende zin, want mijn mentrix begon het gesprek met ” En heb je de vlag al uithangen?”. Na dit gesprek heb ik gelijk iedereen gecontact of ze dit met mij wouden vieren en die avond vierde ik dat ik geslaagd was. Daarna ging ik nog naar een vriend waar we met mijn vaste vrienden groep nog gezellig een drankje gingen doen.

image
Pure blijheid

Mijn diploma uitreiking was niet zo heel bijzonder. Omdat er in mijn jaar meer dan 150 leerlingen zitten, was de groep in twee delen gesplitst. Ik zat in de eerste groep en bijna al mn vrienden in de tweede groep, dat was minder maar gelukkig kwam een groot deel wel kijken! Per groepjes van 10 moesten we het podium op en kregen we 3 woorden te horen. Dit waren de woorden die bij onze mentoren in hun opkwamen als ze onze namen hoorden. Ik zat in het eerste groepje van 10, en kreeg de woorden sprankelend, gemotiveerd en doelbewust. Best mooie woorden al zeg ik het zelf, en positiever dan ik verwacht had. Daarna liep je door om dan eindelijk het diploma te ondertekenen.

image
Hier hoorde ik mijn drie woorden
image
En hier ondertekende ik mijn diploma

Natuurlijk bleef ik om naar al mn vrienden in de tweede groep te kijken en daarna had ik een borrel van Puk. Al met al een leuke dag dus!
Hebben jullie je al examens gedaan? Zo ja, voelden jullie je ook zo vrij?

Liefs,
Anique

image
Spannend hè

 

image
Alle docenten gedag zeggen

0 gedachten over “Geslaagd!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *