Dromen: Reizen

travel1wanderlust

1 & 2

Mijn allergrootste wens? Reizen. Nou dan ga je toch! Ja jammer, gaat toch niet zo heel makkelijk. Hoe oud en wijs ik me soms ook voel, ik ben ‘pas’ 17. In Nederland is dat geen probleem, maar om in mijn eentje over onze aardbol te vliegen is een ander verhaal. Maar dat weerhoudt mij er zeker niet van om met andere mensen die reizen mee te kijken via hun blog, om stiekem mijn eigen reis al uit te stippelen.

834f02df926c133b6bc87949cdbaf308buyricher
3 & 4

1. Alleen reizen

Wat ik al zeker weet nu, is dat ik sowieso een keer alleen wil gaan. Dat betekend natuurlijk spanning en heel veel verantwoordelijkheid, maar het lijkt me ook heel mooi. En ik denk dat het echt veel alleen zijn ook wel mee valt, als je de goede plekjes en hostels vind. Het lijkt me fantastisch om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe dingen te proberen. Nieuwe dingen als in eten maar ook sporten. Zo zou ik heel graag nog eens goed willen leren duiken, maar ook suppen lijkt me tof om te doen. En ja, natuurlijk kan dat ook allemaal in Nederland én kan dat ook als je samen met iemand op reis gaat maar het lijkt me juist zo tof om in je eentje dit te gaan doen en dan gaandeweg contacten op te bouwen enenenen nou ga ik in herhaling vallen. Ik denk dat jullie me nu wel begrijpen haha! Alleen reizen is voor mij ook heel erg nieuwe mensen ontmoeten.

b6741cbbc3f50633be2470c3acd4916dccaf0e8dc7ea0953b4d4e9ddacedde85

5 & 6

2. De landen en steden van mijn bucket-list kunnen strepen! 

In Europa heb ik redelijk wat dingen gezien, maar dan allemaal in dezelfde landen. Zo ken ik voor mijn gevoel elk dorpje in Frankrijk, en begrijp ik ook wel hoe het er aan toe gaat in Spanje en Oostenrijk (denk ik:p). Toch heb ik in Europa nog zoveel plekken die ik wil bezoeken, maar mijn wensen gaan ook verder dan dat. Kaapstad, Sydney en Rio de Janeiro!
Hoewel ik altijd al nieuwsgierig ben geweest naar Tokyo heb ik verder vrij weinig met Azië. En eigenlijk wordt dat gevoel alleen maar erger, nu je steeds vaker hoort van de vliegtuig-ongelukken en crashes in Azië. Toch ben ik niet bang om naar ver te vliegen. Graag zou ik een keer mijn familie in Canada willen opzoeken. Maar ook wil ik gaan surfen op Hawaii, naar Suriname, naar Bolivia en Cuba! Maar de Nederlandse Antillen lijken me ook zo mooi. Aargh ik wil zoveel haha!

traintriptraintrip1

7 & 8

3. Een roadtrip door Europa

Want ja, er zijn ook heel veel mooie dingen te zien op ons continent. Boekarest, Pompeii, Budapest, Zagreb en Lissabon. Venetië, Kopenhagen, Rome, Berlijn, Helsinki en Parijs. Porto, Wenen, Praag, Londen en Bratislava. Een roadtrip is dan ook geweldig om te doen in Europa. En zoals het er nu uitziet ga ik dit deze zomer doen! *Fingers crossed dat het doorgaat*. Waarschijnlijk boeken mijn beste vriend en ik een enkel-ticket naar Sofia, en vanaf daar met de trein terug naar huis. We komen dan langs steden als Belgrado, Sarajevo, Zagreb & Venetië. Maar ook langs kleine dorpjes, en mooie bergen. Ik heb er zooooo veel zin in!

Rome1rome2

8 & 9

4. Rome

Oh Rome, je historie en je schoonheid. Je eten en je taal. De mensen en de omgeving. Ik ben verliefd op jou en alles wat je te bieden hebt. Je kerken en tempels, je boetiekjes en restaurants, de ijswinkeltjes en supermarktjes. Alles aan jou vind ik mooi. Met als stralende middelpunt voor mij het Pantheon, maar wat voor een ander de overdonderende Sint Pieterskerk kan zijn. Met je Piazzo Navona en Spaanse Trappen. En vergeet het Coloseum en het Forum Romanum vooral niet, wat een geschiedenis. Maar ook je Trevifontein en de Tiber, dwars door de stad. Ja, met heel mijn hart ik hou van jou.

En daarom is mijn grootste wens, wonen in deze wonderschone stad. Oh, Rome. <3

In 4 punten vertel ik waar ik over droom, maar dat zijn meer dan 100 steden, dorpjes en landen. Wat zijn jou dromen wat betreft reizen? En hebben jullie een wens om ooit te emigreren?
Volg mijn bord om nog meer weg te dromen over verre of minder verre landen en steden! 

Liefs,

Anique

0 gedachten over “Dromen: Reizen”

  1. wauw leuke plannen! 🙂 alleen reizen heb ik een keer gedaan. Is echt super leuk!!! 🙂 zo leer je ook andere mensen kennen!!! Rome is echt super leuke stad!! Daar ben ik vorig jaar geweest en het is daar echt fantastisch !!!! Ik wil heel graag naar Amerika / canada !!! 🙂

  2. Jaaa, ik kan dit alleen maar aanmoedigen! Alleen reizen is echt een hele leuk ervaring, zeker een keer doen. Je leert ten eerste jezelf heel goed kennen, en je MOET alles alleen doen. Dan kom je er plotseling achter dat je tot veel meer instaat bent dan dat je in eerste instantie dacht! Zeker gaan doen! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *