Doelen 20 FEB

 

De maandachtochtend van 20 februari is niet echt een bijzondere maandag. Ik zit aan mijn ontbijt, die trouwens sinds vandaag vegetarisch is, en buiten schijnt de zon niet. De temperatuur is eindelijk weer een beetje normaal, 9 graden kan ik mee leven. Toen ik gisteravond naar bed ging bedacht ik me dat ik wel weer wat doelen wilden stellen aan mezelf deze week. Gewoon, om het leven wat uitdagender/leuker/beter/moeilijker te maken. Hopelijk worden deze doelen vanzelf gewoontes en wie weet wat voor een gelukkig persoon ik daarvan wordt! Of misschien ook niet, we zullen het zien haha.

Omdat ik niet gelijk met 30 doelen tegelijk wil bezig zijn heb ik er drie uitgekozen. Eentje is voor mezelf, eentje voor mijn gezin en eentje voor de wereld!

De wereld: Een week geen vlees eten

Ik loop al vanaf dat ik ongeveer 14 ben te zeggen dat ik best vegetarisch zou willen worden maar dat ik het niet kan. Ik heb toen ik een jaar of 15 was een keer een hele maand geen vlees gegeten maar merkte dat ik niet gesteund werd door mijn omgeving. Ik merk ook dat heel veel mensen ook nu weer mijn keuze niet begrijpen: “Huh maar je houdt toch zo van vlees”, “Dat wordt dan extra lastig met koken door jou”, “Het is toch onzin wat merken die dieren er nou van”, “je houdt het toch niet vol”. Als je dat altijd hoort dan wordt je ook niet echt enthousiast gemaakt om wel vegetarisch te gaan eten. Maar door DIT artikel ben ik echt nog eens goed gaan nadenken. Wil ik echt meewerken aan zo iets groots? Ik ben geen wereldverbeteraar en zal het ook nooit worden maar ik kan in ieder geval mijn steentje bijdragen.

Ik wil trouwens wel gewoon vis eten want in mijn ogen heb je dit wel echt nodig in een gebalanceerd voedingspatroon. Het wordt ook wel een uitdaging om de juiste voedingsstoffen alsnog binnen te krijgen maar goed: challenge accepted!

Mijn gezin: Weekmenu maken

Hier ben ik stiekem al een paar maanden mee bezig maar het gaat met ups & downs. Meestal als ik op maandag of dinsdag vrij ben werkt het maar anders loopt het plan al snel in de soep. Maar als het lukt vind ik het ook echt een fijn gevoel. Ik maak een weekmenu en boodschappenlijstje met producten die in de aanbieding zijn en zo bespaar ik ook nog eens geld! Win-win situatie lijkt mij.

Plus zo ben je voorbereid en weet je precies wat je nodig hebt. Scheelt ook nog eens geld en je pakt niet zomaar wat producten uit de schappen.

Mijzelf: Voor 12 uur in bed liggen

Ik ben niet echt een ochtendmens al is dat meer qua humeur. Want ik kom vrijwel altijd heel makkelijk mijn bed uit, uitzonderingen daargelaten, maar ben dan toch wel wat moe. Zeker als ik de avond daarvoor tot laat weer op mijn telefoon/laptop filmpjes/foto’s/blogs heb zitten lezen en bekijken. Daarom wil ik deze week elke dag voor twaalf uur in mijn bed liggen en vanaf dan langzaam afbouwen naar een normaal tijdstip. Slaap is belangrijk!

 

Wat vinden jullie van deze doelen? Denken jullie dat ik het volhoudt? En wat zijn jullie doelen? Let me know 🙂

 

Liefs,

Anique

Bron foto

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *