De Utregse meidenloop 2014

uuuuuu! Als je mij kent, dan weet je dat ik dit minstens 1x per dag wel zeg.Domtoren

Wat betekend dat uuuu dan? Nou, de U van Utreg! En Utrecht, dat is mijn stad! En toevallig was zondag 30 juni de Utregse meidenloop, en loop ik de laatste tijd ook wel eens hard. Nou dan moet ik natuurlijk meedoen, een hardloopwedstrijd in mijn eigen stad!

Omdat ik 2 jaar lang niet heb kunnen hardlopen vanwege verschillende blessures begon ik met de 3 km. Deze afstand kwam alsnog onder de Dom door, dus ik vond het allemaal prima. De 3km werd ook wel de moeder dochter loop gedaan, alleen vanwege ook blessures ging ik maar in mijn eentje, wat helemaal niet erg was want nu kon ik lekker mijn eigen ding doen en hoefde ik niet teveel te praten haha.


Nou had ik de dag daarvoor een festival in Bloemendaal, en lag ik na een dag en avond lang dansen en reizen om 2 uur eindelijk in mijn bed. Het was dus best logisch dat de wekker die ik om 8 uur gezet had ‘niet’ gehoord heb, helaas dacht mijn moeder hier anders over want om 9 uur werd ik toch echt mijn bed uit gehaald. Na het wakker worden en wat haasten zat ik om half 10 dan klaar in de auto onderweg naar de start, en stond ik een half uur laten het startnummer aan mijn shirt te spelden.

Om half 11 begon dan eindelijk de loop. Ik had opgegeven dat ik er ongeveer 25 minuten over zou doen, dus moest ik in het blauwe startvak gaan staan. Heel goed bedacht en georganiseerd etc, alleen kwam ik hier pas na de loop achter haha! Na een kilometer lopen hadden mijn longen zo iets van; hey weetje, bekijk het wij willen pauze. Maar omdat de Dom best ( lees heel erg!) opvalt in de stad en ik wist dat ik hier onderdoor moest zei ik tegen mezelf dat ik pas mocht stoppen als ik onder de Dom door gelopen was, en dus deed ik wat ik tegen mezelf gezegd had! 🙂 Er is een filmpje gemaakt door de organisatie waarop je mij onder de Dom door ziet lopen, en dat ik de toren even aanraak en daarna nog een klein sprintje doe om vervolgens als ik er onder uit ben gekomen gelijk te gaan lopen haha!

Startnummer

Wat ontzettend leuk gedaan is dat op het blaadje van je startnummer je naam staat, dus dat de mensen aan de kant je met je eigen naam kunnen aanmoedigen. Het geeft namelijk echt weer energie als een groep onbekende roept kom op Anique, je kan het Anique!

Finish

Naast de vrouw in het wit loop ik in het zwart net de finish over!

Moe
Na mn sprint tot de finish was ik toch wel erg moe

De laatste twee kilometer gingen gewoon goed, geen gekke dingen gebeurd. Bij de finish trok ik nog een kleine sprint en toen ik binnenkwam keek ik de klok en zag ik dat ik er 19 minuten en 19 seconden over gedaan had. 19(!!) minuten!! Dat is 6 minuten onder mijn verwachte eindtijd. Super blij was ik toen ik het zag. 😀

Voor mezelf is het gewoon super fijn om na 2 jaar lang niet kunnen hardlopen, dan toch zo’n tijd neer te zetten.
HAPPY

Hier is nog een filmpje van de sfeer bij de meidenloop 2014:

De volgende hardloopwedstrijd die op het programma staat is de Dam tot Damloop by night in Amsterdam op 20 september. Dit is een loop van 4 Engelse mijl (6,4 km) die ik samen met mijn vader ga lopen.

Liefs,

Anique

 

Voor de geïnteresseerden, hier nog een foto van de route

IMG-20140710-WA0014

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *