Cape town 4

Aii, sorry voor het veelste lange wachten op een nieuwe blogpost! 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Lieve allemaal!

Het is nu 6 mei, en dat betekend dat ik alweer een dag thuis ben. Maakt dat mij verdrietig? Nee. Maakt dat mij heel erg verdrietig? Ja. Oh, Zuid-Afrika en Kaapstad hebben echt mijn hart gestolen. De kinderen, de natuur, de vriendelijkheid en alles wat geweldig was. Ik heb echt de tijd van mijn leven gehad, ik had me geen betere plek kunnen wensen om mijn 18e verjaardag te vieren. Maar.. Ik moet er nu toch echt aan geloven, het Nederlandse leven is weer begonnen. Ik heb echt duizenden verhalen te vertellen, miljoenen lessen geleerd en miljarden herinneringen, en ook nog wat foto’s! Ik zou jullie niet met alles vervelen, maar ik wil toch graag iets met jullie delen. Komt die dan, een maand Zuid-Afrika in één blogpost gepropt. Let’s go!

De week van 23/03 – 29/03 was een pittig hectisch weekje. Veel mensen ziek, heel wat keertjes uit geweest en natuurlijk lange dagen op project. Toch was het een fijne week en met een heel mooi weekend! Op vrijdag gingen we namelijk naar Club 31, jaja op de 31e verdieping van een ( ik denk) wolkenkrabber in het centrum van Kaapstad. Het is het zeker even waard om op te zoeken op Google. De club was 23+, en als je daar dan met 17 naar binnen loopt heb je toch wel het gevoel dat er een groot uithangbord naast je staat waar in grote letters op staat UNDERAGE. Het was allemaal heel luxe, dus ik had het al snel wel weer gezien daar. Doe mij maar een gezellige bar, is meer mijn ding. Toch was het wel heel leuk om een keer meegemaakt te hebben.


Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Het weekend na Robbeneiland hadden we twee auto’s gehuurd, en reden we langs de zuid-west kust, naar Cape Point. Cape Point hebben we helaas nooit gehaald, maar oh wat heb ik een heerlijk weekend gehad. Vanuit Kaapstad redden we naar Houtbay, waar we wat gegeten hadden en wat over een (leuke!) markt gestruind hadden. Toen redden we over Chapmeans Peak Drive, DE weg waar bijna alle auto-reclames worden opgenomen. Nou, ik begrijp het wel hoor. Tjonge jonge wat een uitzicht. Na een paar uurtjes op een van de mooiste stranden ooit te hebben gelegen reden we door naar Simon’s Town waar we lekker gegeten hebben en toen was het alweer door om naar huis te gaan. Morgen weer een nieuwe dag, de wekker om 7 A.M.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Zondag 28 maart was het de tweede dag van de roadtrip! Whieeh, op naar Muizenberg. Spreek je dus uit als mjuzenburk, heerlijk dat Nederlands wat Engels uitgesproken wordt haha! We hebben daar een surfboard gehuurd, en heerlijk 2,5 uur gesurfd. Na wel heel lang wachten op onze lunch + een file van 1,5 was ons plan om naar Cape Point ( + Kaap de goede hoop) een beetje erg in het water gevallen. Gelukkig konden we nog wel naar Simon’s Town, Boulders Beach. Dat is een strand waar pinguïns leven, wat een gekke beesten. Hebben jullie hun gekrijs wel eens gehoord? Na een hele mooie zonsondergang in Witsands reden we terug naar Kaapstad, en aten we wat in V&A Waterfront. Was een heel mooi weekend, letterlijk en figuurlijk!

DSC_0080 DSC_0079

De week daarna verlieten 2 van mijn hele goede en lieve vriendinnetjes mij, C & B. Maar ik weet zeker dat ik deze twee nog wel terug zie! De volunteers van Sarah’s, dat is de naam van mijn schooltje, hadden gevraagd voor een lerarentraining, zodat we allemaal nog beter zouden worden in les geven en deze training kregen we die maandag. Dat heeft ons allemaal wel heel erg geholpen, je wordt gewoon wijzer en je leert zelf ook dingen. Zo is een Nederlands kind van 5 op hetzelfde denkniveau als een kind van 7 in Zuid-Afrika, zo kan je tegen een kind van 6 in Nederland 3 opdrachten geven die ze moeten uitvoeren, tegen een kindje in Zuid-Afrika zijn dat er maar 2. Dat zijn toch verschillen, en als je dat niet weet is het toch lastiger om les te geven aan deze kinderen. Was zeker een leerzame dag! De dinsdag daarna was een fun-day, lekker zingen, face-painting en paaseitjes zoeken want deze week en de week daarna was het namelijk alweer Pasen!

DSC_0209 DSC_0202 DSC_0201

Tijdens de Paas-vakantie namen we de kinderen uit de Settlement Skandaalkamp mee voor Holidayclub. We deden elke dag uitjes met ze, zodat ze niet in de vakantie op straat hingen. We begonnen op woensdag met een uitje naar het Planetarium en het Zuid-Afrika museum. Was echt mega interessant, en we hadden een geweldige rondleidster. Op donderdag gingen we schaatsen, fantastisch om mee te mogen maken. De eerste ervaring met ijs, voor alle 17 kinderen die we meenamen. Op vrijdag gingen we naar Skandaalkamp zelf, maar dat vond ik toch wat minder. De kinderen daar zijn allemaal gewoon heel-erg-verwaarloosd. Ze behandelen je dan ook met vrijwel geen respect, luisteren niet naar je en het was gewoon niet mijn favoriete dag. Oké, volgende week nieuwe week nieuwe kansen.

DSC_0217

Processed with VSCOcam

wpid-wp-1428262976290.jpeg wpid-wp-1428262986989.jpeg

In het weekend zijn we naar Old Biscuit Mill geweest, een heerlijke food-market waar ik denk ik al over geschreven heb. En zondag’s was het Pasen. Met mijn twee kamergenootjes ben ik toen naar de kerk geweest. Het was een dienst in Engels, Xhosa en soms Afrikaans, erg grappig om te horen! Na een luie middag, Belle en het beest gekeken, was het s’avonds aan de Nederlanders om onze kookkunsten te laten zien. En wat is er nou meer Hollands dan pannenkoeken. Dus tussen 5 P.M. en 9 P.M. hebben we allemaal ons best gedaan om zoveel mogelijk pannenkoeken te maken want oh wat vonden ze het lekker!

11156275_798139210280657_1695940058924452035_n 10930993_798138590280719_3148151733072593051_n DSC_0320 DSC_0207

Oké, zoals ik al zei nieuwe week! We begonnen met een poolparty bij ons thuis. Mijn dag werd toen toch wel gemaakt door 1 klein jongetje, wat een ventje. We hadden een opblaaskasteel en die had een glijbaan en die hadden we naast het zwembad gezet zodat je in het water gleed. Je kan natuurlijk wel bedenken dat de volunteers dat zelf ook geweldig vonden, dus zodra de kinderen weg waren we er allemaal ook zelf vanaf gleden. Op dinsdag gingen we met de kinderen naar het strand, ook fantastisch om die blije gezichten te zien. Dan voel je je toch wel heel trots op die momenten, als je die kinderen met de meest verschrikkelijke achtergronden toch zo blij kan maken. Ja, ik ben blij met wat mijn werk is

En dat weekend ging ik met S. & M. naar Green-Market Square. Dat is kort samengevat zo’n toeristische markt waar je als je niet goed oplet erg makkelijk wordt opgelicht. Gelukkig wordt je toch als snel een soort local, en dat merken ze dan ook. Geen veelste hoge prijzen voor ons hoor! 🙂 Daarna door de stad gestruind en naar Bo Kaap geweest, de wijk  met alle gekleurde huizen. S’avonds met N. & N. naar een food-festival in de stad geweest, met heerlijke paella en de lekkerste cocktail ever! Disaronno Sour, zeker waard om een keer te proberen. Ik beloof het je! Daarna nog uit geweest want het was de laatste avond van twee vrienden. Zondag was een hele luie dag, en s’avonds was het German-day. Ze maakten een soort van Rosti’s alleen het probleem was dat er Load Shedding was. Nooit gehoord van Load Shedding? Dit is wat Wikipedia er over zegt;

A rolling blackout, also referred to as rotational load shedding or feeder rotation, is an intentionally engineered electrical power shutdown where electricity delivery is stopped for non-overlapping periods of time over different parts of the distribution region.

Kort gezegd is het dus de overheid die voor 2/2,5 uur de elektriciteit uitdoet, om zo elektriciteit te bewaren om dat vervolgens door te verkopen aan Zimbabwe. Klinkt niet gek, tot je hoort dat er zelfs met Load Shedding niet genoeg elektriciteit is voor alleen Zuid-Afrika. Ik heb niet de behoefte om mijn mening nu te uiten over de Zuid-Afrikaanse regering maar het blijft een gek concept.. Uiteindelijk was er dan ook geen eten op zondag.

13346_1121234341225274_7854963345799251972_n 11076289_1132168720131836_4364715401982167619_n

Oké, het wordt toch wel een hele lange blogpost. Ik ga het nu dan toch afsluiten, en dan beloof ik met mijn hand op mijn hart dat er heel erg snel een nieuwe blogpost komt met de laatste drie weken in Kaapstad. Ik hoop voor nu dat het allemaal goed overkomt, hoe mijn leven er daar uit zag  en dat jullie echt een kijkje krijgen in mijn leven.

En nogmaals, sorry sorry sorry dat het zolang duurde maar ik genoot gewoon van het leven zonder telefoon, computer en televisie. Ik heb gelukkig wel heel veel foto’s voor jullie genomen, en nu ik thuis ben zijn de blogposts toch wel uitgebreider. Is ook wel een beetje beter toch? Toch :D?

Heel veel liefs,

Anique

0 gedachten over “Cape town 4”

  1. Anique, Bedankt voor je mooie en heldere verslag.
    Mocht je nog twijfelen om het pad van de journalistiek op te gaan dan kun je die twijfel nu wel laten varen. Prima verslag! Ik ben trots op mijn kleindochter (maar dat wist je al!)
    Opa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *