Have you seen it? Mijn kijklijstje op 09/11/2014

watch-all-the-films

 

Source

Zoveel films, zo weinig tijd. Daarom zet ik altijd alle films die ik wil zien op een rijtje, zodat als ik wel tijd heb heel makkelijk kan opzoeken welke films ik nog niet gezien heb maar wel wil zien! En omdat ik graag films en muziek deel, deel ik vandaag dit lijstje met jullie en misschien kunnen jullie ook wel wat films aan jullie lijstje toevoegen. Omdat ik niet gelijk al mijn films wil verklappen begin ik met de eerste vijf op mijn lijstje! Lees verder…

 Boyhood

Deze film lijkt me zo ontzettend tof, want er is twaalf jaar lang over gedaan! En dan niet omdat alles telkens uitgesteld is, maar de acteur(s) is/zijn twaalf jaar lang gefilmd. Natuurlijk wel met onderbrekingen, maar daardoor zie je mensen echt ouder worden en niet dat daar een ander personage voor wordt gebruikt. De verhaallijn verder trekt me niet heel erg aan, maar meer gewoon de periode van het filmen is, zoals ik al zei, super tof.

The best of me

Weer een verfilming van een van de boeken van Nicolas Sparks. Dat kan maar 1 woord betekenen, kijkeeeen! Natuurlijk denkt iedereen bij deze schrijver aan The Notebook en Dear John maar hij schreef ook nog het boek ( En nu dus film) The last song. Veel mensen vinden die minder omdat Miley Cyrus de hoofdrol speelt maar toch vind ik dat die niet in het rijtje mag ontbreken. En dit is dus de nieuwste in het rijtje van films van Sparks. Daarom zou ik ook graag deze film willen zien, en hij is nog zo recent dat als ik zou willen ik hem zelfs nog in de bioscoop zou kunnen zien. De verhaallijn is trouwens dat twee jeugdliefdes elkaar weer tegenkomen.

12 Years a slave

Deze film staat op mijn lijstje om te kijken, maar ik weet niet of het er snel van gaat komen. Ik ben heel slecht in het kijken van confronterende films en boeken, zo heb ik het dagboek van Anne Frank nog nooit gelezen en wil ik de film ‘Before I die/voor ik doodga’ niet zien. Slavernij is natuurlijk ook iets waar vreselijke dingen gebeurde, dus dat valt ook onder confronterend. Het is trouwens niet zo dat ik het niet wil zien omdat ik me niet wil beseffen dat iets gebeurd is zoals slavernij of dat iets er bij hoort zoals de dood, maar meer dat ik het bij de verhalen hou die ik gehoord heb omdat de gedachte daaraan al erg genoeg is. Deze film gaat over een vrije (zwarte) man in New York, 1841. Hij wordt opgepakt en wordt verkocht als slaaf, waar die vreselijke dingen meemaakt. Confronterend dus.

Der Untergang

ANIQUE ♥♥♥ HISTORY. Dat het even duidelijk is. Toch is dit voor mij ook een beetje een confronterende film, maar hij staat zeker wel op mijn lijstje.  De film toont de laatste tien dagen van Hitler, verteld vanuit het standpunt van Traudl Junge, zijn persoonlijke secretaresse. Heftig maar wel heel gaaf dat we een kijkje kunnen nemen in het leven van zo’n persoon. Deze film staat toch wel erg hoog.

The fault in our stars

‘Heeft ze die nog steeds niet gezien?’ ‘Beetje een tegenvaller Anique’ Ja ik hoor jullie gedachtes al helemaal gaan, maar ik kan jullie geruststellen; Ik heb het boek wel gelezen! Maar om heel eerlijk te zijn viel die me een beetje tegen; ja, ik heb moeten huilen maar dat had/heeft ook met persoonlijke omstandigheden te maken. Toch wil ik niet gelijk zeggen dat het een slecht verhaal is, daarvoor wil ik eerst de film ook nog kunnen zien. Wat wel weer echt heel leuk is, is om over Amsterdam te lezen op een andere manier dan seks en drugs. Ik zelf ben dan erg trots dat zo’n populair boek en nu dus ook film, zich voor een groot deel afspeelt in onze eigen hoofdstad. Hij staat op het lijstje, maar andere films hebben voorrang.

 

Zo, dat waren er alweer vijf. Vijf erg verschillende films, maar wel films die ik allemaal graag wil zien. Hebben jullie deze films allemaal al eens gezien? Of hebben jullie nou echt films waarvan je denkt die moet Anique eens gezien hebben? Vertel het me, want ik wil graag weer nieuwe films aan mijn lijstje kunnen toevoegen.

Heel veel liefs,

Anique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *