Have you heard it: my top 10

fotocollage-erstellen.net-meine_collage

Jullie hebben vast ook wel bij zoveel liedjes dat je zit, oh dit is mijn favoriete liedje. En dat je bij het volgende liedje denkt, ohnee deze is veel leuker dit is mijn favoriete. Zo ja? Dan zitten jullie aan ’t goede adres want ik vind volgens mij elk liedje dat ik hoor wel “heel erg leuk” en “misschien wel favoriet”. Tot ik van de week in de trein zat en begon na te denken over wat nou echt écht mijn favoriete liedjes zijn. Zo zie je maar, zijn die lange treinreizen toch nog ergens goed voor. 😉
Ik hou trouwens ook heel erg van lijstjes maken dus het leukste idee was om, drie keer raden, ook hier een lijstje voor te maken. Ik kwam wel gelijk met mijn top 3, dat zijn de liedjes die ik (spreekwoordelijk) helemaal grijs heb gedraaid. Maar toen ik weer na ga denken kwamen er toch nog wel een stuk of 20 liedjes die ik vaak luister. Ik besloot alles in een top 10 te stoppen, en hoop dat ik dan ook niets vergeten ben. Het leek me het leukst om er bij te zetten van waarom ik dit liedje zo leuk vindt. Als ik zo zelf naar dit lijstje kijk is het wel echt super gevarieerd, je kan niet zeggen dat ik naar 1 genre luister als zeg ik het zelf. 🙂 Nou, zijn jullie er klaar voor? Hier is mijn top 10 liedjes:

 1. To the world – Kanye West

  Dit liedje hoorde ik voor het eerst tijdens een toetsweek toen ik nog op de havo zit, en ik had hem per ongeluk op repeat gezet terwijl ik hem in eerste instantie helemaal niet zo leuk vond. Maar uiteindelijk, na een hele avond luisteren is dit toch echt mijn meest favoriete liedje.
 2. Dynamite – Taio Cruz
  In de zomer van de eerste naar de tweede draaide ik dit liedje zoveel, dat ik werkelijk waar elke seconden ken. Die zomer is echt een van mijn favoriete geweest, en nog altijd als ik terug denk aan die tijd wordt ik heel blij van binnen. Op het moment dat ik dus dit liedje luister, denk ik aan die zomer en wordt ik weer helemaal blij. Het is hier dus vooral de herinnering aan “vroegah”, maar natuurlijk ook omdat je dit liedje heerlijk kunt meebleren. En dat heb ik gemerkt! De laatste paar minuten voor ik de uitslag kreeg voor mijn examens, lees: STRESS(!!), heeft het meezingen van dit liedje wel echt wat stress weggenomen haha.
 3. Love in America – MohombiErg he, een liedje van Mohombi in mijn top 3. En de song heeft niet eens eens officiële clip. Ieder persoon die ik vertel over dit liedje heeft er nog nooit van gehoord en ook heb ik echt geen idee hoe ik bij dit liedje gekomen ben, wel weet ik dat ik hem heel erg leuk vindt ( Net zoals trouwens de rest van de liedjes van Mohombi. Maar die staan bij lange na niet in mijn top 10!) Het liedje maakt me gewoon blij, want de tijd dat ik hem voor het eerst hoorde was zo te zeggen een leuke tijd. Ik zou je niet kunnen vertellen wanneer het was, maar mijn gevoel zegt dat het een fijne tijd was. Klinkt best vaag als ik ’t zo zeg haha.
 4. Rock me – One Direction
  One Direction… Dat zullen jullie nu vast denken. Maar ja, ik biecht dit heel eerlijk op. Ik heb niks tegen One Direction. Ik ben niet zo’n “directioner” maar luister ze vaak genoeg om de meeste liedjes mee te kunnen zingen. Ik heb vrij weinig te zeggen over het liedje zelf. Behalve dat, drie keer raden, ook dit liedje me blij maakt! 🙂
 5. Sama dubai – Mehad Hamad
  Een arabisch liedje, hoe dat zo? Nou, vorig jaar rond deze tijd ben ik naar Dubai geweest. Daar heb je oa de grootste fontein(show) van de wereld. Een van de liedjes tijdens die shows is het liedje Sama Dubai, geschreven voor de Sjeik van Dubai. Een fijne herinnering is dit dus!
 6. Bailando spanish version – Enrique Iglesias

  Alleen bij de stem van meneer Iglesias ben je toch al overtuigd? Nee niet? Dan zou ik toch nog maar eens luister naar hoe hij met zijn mooie stem in de mooie taal Spaans zingt over “dansen”.
 7. Now I’m here – Queen

  Freddie Mercury. Zegt genoeg.
 8. Radioactive – Whitin Temptation
  Het liedje Radioactive gezongen bij Imagine Dragons is goed. Maar een van mijn favoriete bands heeft dit liedje gecoverd en naar mijn mening is deze versie nog 1000 maal zo mooi en fijn om naar te luisteren. Misschien een leuk feitje, de vrouw die dit zingt is 40 jaar en moeder van 3 kinderen. Ja, en dan ook nog eens zo’n zangeres zijn in zo’n goede band. Petje af.
 9. Desert rose – Sting
  Kippenvel. Ik vind dit zo’n mooi nummer. Weinig woorden heb ik voor dit liedje.
 10. Tranga – The PartysquadStel, ik ben echt niet in een feest-stemming te krijgen ( Ik zei stel he ;), zet dit nummer op en ik ben de gangmaker van de avond. Maar dat kan ook komen door het drinken wat ik op dat moment waarschijnlijk in mijn hand heb. Ik zei waarschijnlijk, het hoeft dus niet (vaak wel).

Best diverse toch? Ik merk wel dat ik alles met gevoel hoor eigenlijk. Dat klinkt best vreemd, maar toch; de meeste liedjes staan in mijn top 10 door het gevoel wat ik er bij kreeg. Meestal is het gevoel dat ik blij werd/wordt, maar toch. Hoe vinden jullie het om dit zo te lezen? Hebben jullie nog tips of tops, zoals we dat vroeger op de basisschool altijd zeiden haha.
Wat is jullie top 10, top 5 of top 3? Laat het vooral weten met een berichtje bij de reacties!

Liefs,

Anique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *